Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας Rocket III, η Triumph αποκάλυψε την σπέσιαλ έκδοσή της που υπογράφει η Triumph Factory Custom (TFC).

Η θρυλική Rocket III, η οποία παρουσιάστηκε το 2004, ήταν φημισμένη ως μια γνήσια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, που συνεπήρε τον κόσμο πιο μυώδη παρουσία και περισσότερη δύναμη σε σχέση με οτιδήποτε είχε να αντιτάξει ο ανταγωνισμός.


Τώρα, 15 χρόνια μετά, μια εξαιρετικά σπάνια και πολυτελής Triumph Factory Custom Rocket ετοιμάζεται να βγει στην παραγωγή. Βασικός αντίπαλος σε αυτήν την κατηγορία είναι η Ducati Diavel 1260.

Σύμφωνα με την Triumph «η νέα Rocket TFC δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από την απόλυτη μοτοσυκλέτα, με παγκόσμιας κλάσης απόδοση, τεχνολογία αιχμής, μυώδη παρουσία και μοναδικές μηχανολογικές καινοτομίες».

Η νέα muscle bike της Triumph θα κυκλοφορήσει σε μόλις 750 αριθμημένα αντίτυπα παγκοσμίως.

Πλήρεις λεπτομέρειες και παρουσίαση θα ακολουθήσουν την 1η Μαΐου του 2019, ωστόσο ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εντυπωσιακό αυτό πόνημα της Triumph.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, η μοτοσυκλέτα εφοδιάζεται με έναν νέο, θηριώδη, τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2.500 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει περί τους 180 hp και σχεδόν 230 Nm ροπής!

Νέα είναι επίσης το πλαίσιο, το μονόμπρατσο ψαλίδι με την τελική μετάδοση να γίνεται μέσω άξονα, το σύστημα εξάτμισης (3 σε 1 σε 3) καθώς και το πάνελ οργάνων με την οθόνη TFT που συναντάμε στο νέο Scrambler. Το σύστημα πέδησης είναι της Brembo. Σημειώστε επίσης πως η σέλα του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί και η Rocket TFC να μετατραπεί σε μονόσελη. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, οι custom λεπτομέρειες και το έξοχο φινίρισμα καθιστούν την Rocket TFC ως μια από τις πιο εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες εκεί έξω.
 
Top