Επιτυχημένος συγγραφέας, αλλά και αρθρογράφος σε μερικά από τα πιο γνωστά μέσα του πλανήτη, όπως για παράδειγμα στο περιοδικό Esquire και στην Guardian, ο Peter York είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου για το αξεπέραστο στυλ του και για την καλαισθησία του.



Ποιος καλύτερος λοιπόν για να σου χαρίσει χρήσιμη γνώση για το πώς θα αποκτήσεις καλύτερο στυλ και θα το διατηρήσεις αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.


Επένδυσε σε οικονομικές αγορές

Δεν χρειάζεται να έχεις μόνο κορυφαία και, ενδεχομένως, ακριβά brands στη ντουλάπα σου. Το καθημερινό σου στυλ μπορεί να είναι σεβαστό και καλοδιαμορφωμένο ακόμη κι αν συνηθίζεις να ψωνίζεις αρκετά συχνά στα Zara ή τα H&M.


Μην αντιγράφεις

Όταν βλέπεις κάποιον να ντύνεται ακριβώς όπως κάποιος άλλος νιώθεις άβολα. Όταν όμως η αντιγραφή είναι κακή, τότε το πράγμα αγγίζει τη σφαίρα του αστείου. Μην γίνεις ένας τέτοιος τύπος. Ή τουλάχιστον φρόντιζε όταν σου αρέσει κάτι να το προσαρμόζεις στο δικό σου στυλ.

Φρόντιζε τα δόντια σου

Πέρα από τους προφανείς λόγους υγείας, ένα όμορφο χαμόγελο ανοίγει πόρτες, λένε πολλοί, και βελτιώνει την εικόνα του προσώπου σου. Επένδυσε σε μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, βούρτσιζε τα δόντια σου πρωί - βράδυ και κλείνε ραντεβού στον οδοντίατρο για καθαρισμό ανά εξάμηνο.

Η απλότητα είναι το παν

Τουλάχιστον, όσον αφορά στο στυλ σου. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν πολλά και ανούσια αξεσουάρ, που δεν έχουν κάτι να πουν, για να στολίσεις το σύνολό σου, Ένα ρολόι, ένα προσεγμένο t-shirt και απλά casual παπούτσια, θα τραβήξουν τα γυναικεία βλέμματα με μεγαλύτερη επιτυχία. Όσο πιο απλός, τόσο πιο προσιτός. Η υπερβολή στο ντύσιμο στην προσπάθεια να φανείς στιλάτος αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα της μόδας.

Κάνε τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων

Ξέρεις τι πηγαίνει υπέροχα με ένα καλό μπλε κοστούμι; Ένα ζευγάρι παπούτσια σε σκούρα καφέ απόχρωση. All time classic.

Mάθε από τα λάθη σου

Δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που αγόρασες μερικά ζευγάρια παπούτσια ή ρούχα, που ήταν κραυγαλέα. Όλοι το έχουμε κάνει. Αρχικά μπορεί να ένιωθες cool όταν τα φορούσες αλλά κατέληξες ακόμη και εσύ ο ίδιος να τα θεωρείς γελοία. Καλό είναι αυτές οι επιλογές να σου γίνονται μάθημα, ώστε να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.

Μην εμπιστεύεσαι πάντα τους «ειδικούς»

Ο οποιοσδήποτε στυλίστας μπορεί να επιμένει να φορέσεις κάτι. Μην τον ακούσεις αν μια φωνή μέσα σου υποστηρίζει πως δεν θα σου ταιριάζει. Το πιο πιθανό είναι οι φωτογραφίες σου να καταλήξουν σε σελίδες του Facebook όπως ο Κλαρινογαμπρός ή οι Δροσεροί Γυπαετοί.

 
Top