Το αγωνιστικό Braham BT62 των 1,4 εκατ. ευρώ μετατρέπεται σε street-legal έκδοση με… μερικές χιλιάδες ακόμα


Ο David Brabham, γιος του αυστραλού θρύλου της F1 και τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sir Jack Brabham, είναι ο ιθύνων νους πίσω από την αγωνιστική Brabham Automotive.

Οδηγός αγώνων και ο ίδιος και με περγαμηνές στο όνομά του, ο διάδοχος πείστηκε από τους πλούσιους και φανατικούς φίλους της μάρκας του να κατεβάσει την Brabham στον δρόμο, παρουσιάζοντας τη street-legal έκδοση του φοβερού και τρομερού Braham BT62.





Το hypercar δεν είναι παρά το αγωνιστικό της Brabham που με 165.000 ευρώ μετατρέπεται σε έκδοση για τον δρόμο. Τι παίρνεις με αυτά τα έξτρα χιλιαρικάκια; Αρκετές ανέσεις στο εξαιρετικά σπαρτιάτικο εσωτερικό, όπως air condition, καλύτερη ταπετσαρία, ευκολίες παρκαρίσματος, ακόμα και κεντρικό κλείδωμα στις πόρτες.



Το BT62 θα ανυψωθεί ελαφρώς για να μη βρίσκει το ανθρακόνημα στις ατέλειες των δρόμων και θα έχει ακόμα και immobilizer για την αποτροπή των κλοπών. Καμία μετατροπή εναρμόνισης με τους κανονισμούς ασφαλείας για χρήση στον δρόμο δεν θα συμβεί όμως πριν την εγκρίνει ο πελάτης και την αποδεχτεί η ίδια η Brabham, καθώς ο David δεν θέλει με τίποτα να αυξηθεί δυσανάλογα το βάρος του hypercar.

Πώς αλλιώς θα διατηρηθούν οι τρομακτικές επιδόσεις που αποδίδουν τα 700 άλογα του V8 κινητήρα των 5,4 λίτρων; Παίρνοντας ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό για βόλτα στην πόλη δηλαδή.



Το πρώτο street-legal BT62 θα παραδοθεί γύρω στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, μιας και μιλάμε ξανά για περιορισμένης έκτασης κυκλοφορία. Ακόμα πιο μικρή δηλαδή και από τα 70 αγωνιστικά BT62 που έχουν βγει από την Brabham Automotive…


 
Top