Ο… εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων κερδίζει συνεχώς έδαφος. Και δεν μιλάμε μόνο για τα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά και για τους αγώνες. Το πρωτάθλημα World Rallycross θα γίνει ηλεκτρικό και στα μονοθέσια η δημοτικότητα της Formula E αυξάνεται εκθετικά.


Ποιος μπορεί να πάει κόντρα σε ένα τόσο δυνατό ρεύμα; Ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί κατασκευαστές αναγκαστικά θα ακολουθήσουν. ΗFerrari μπορεί να παραμένει ακόμη πιστή στη Formula 1, όμως ο αείμνηστος Sergio Marchionne το είχε δηλώσει απερίφραστα από το 2017:

«Πρέπει να εμπλακούμε στη Formula E», είχε πει, «διότι ο εξηλεκτρισμός μέσω της υβριδικοποίησης θα είναι κομμάτι του μέλλοντός μας».


Αυτό το μέλλον λοιπόν είπε να εικονογραφήσει ο σχεδιαστής Matteo Gentile. Και, κοιτώντας μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα, δεν περιορίστηκε να σχεδιάσει ένα σημερινό μονοθέσιο της FE με τα χρώματα της Scuderia, αλλά είδε πιο μακριά. Σχεδίασε το μονοθέσιο με διαφανή καλύπτρα, σαν μαχητικό αεροσκάφος, ώστε να προστατεύεται ο οδηγός κι από τα μικρά ιπτάμενα αντικείμενα που δεν συγκρατεί το “halo”. Και προχώρησε την αεροδυναμική ένα βήμα πιο πέρα.









Πηγή: drive.gr
 
Top