Οι εναλλακτικές που θα δώσουν άλλο αέρα στο στυλ σου τις πιο μουντές ημέρες του χρόνου.


Το ότι ο καιρός το χειμώνα είναι μουντός δεν σημαίνει ότι το ίδιο μουντό και μονότονο πρέπει να είναι και το στυλ σου.

Κλασικό το μαύρο και σικάτο το σκούρο μπλε, αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχουν κι άλλα χρώματα, περισσότερο φωτεινά που άνετα φοριούνται τις κρύες ημέρες και νύχτες που διανύουμε, χαρίζοντας άερα ανανέωσης στο στυλ σου.

Αναρωτιέσαι σε ποια ακριβώς χρώματα και αποχρώσεις αναφερόμαστε; Την απάντηση σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όσο και σημαντικά ερωτήματα του χειμερινού στυλ δίνουν οι Matt Graber, σχεδιαστής, στυλίστας και φανατικός Instagrammer και Kurt Dacheng Ji, επίσης στυλίστας και και δημιουργός του über δημοφιλούς fashion blog BloggersBoyfriend

Έχουμε και λέμε λοιπόν:


Το καμηλό


Υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς χρωματικές προτάσεις για τη σεζόν άνοιξη / χειμώνας 2016-17, η οποία, ωστόσο θα εξακολουθήσει να μας συντροφεύει και φέτος, όπως πιστοποιούν εξάλλου και οι ανταποκρίσεις»από τα πρόσφατα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

Αν σκέφτεσαι να το τιμήσεις, λοιπόν, μάθε ότι το καμηλό συνδυάζεται ιδανικά με ουδέτερα σκούρα χρώματα όπως το χακί, το navy blue και το μαύρο, αλλά και με πιο ανοιχτές αποχρώσεις, όπως για, παράδειγμα, το ανοιχτό μπλε και μπεζ, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις να το «παντρέψεις» με πιο έντονα χρώματα.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να φορέσεις το καμηλό είναι σε συνδυασμό με κάποιο καλό jean ή/και λευκό t-shirt» θα πει ο Kurt. «Ειδικότερα το denim ήταν, είναι και θα είναι η ιδανική βάση για να “χτίσεις” πάνω της κάθε σου εμφάνιση. Ένα κανονικό “πολυεργαλείο” που ταιριάζει σε κάθε εποχή».


Το σκούρο καφέ

Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο «καυτή» απόχρωση της σεζόν, γεγονός που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην κολεξιόν της Dolce & Gabbana για την τρέχουσα σεζόν στην οποία και «πρωταγωνίστησε», χρωματίζοντας κυρίως τα πλεκτά και τα παλτό του διάσημου ιταλικού οίκου.

Θέλεις λοιπόν να του δώσεις κι εσύ μια ευκαιρία; Αν ναι, τότε μάθε ότι το σκούρο καφέ κομμάτι που θα διαλέξεις συνδυάζεται ιδανικά με ανοιχτόχρωμα ρούχα (προκειμένου να δημιουργείται κοντράστ) και απαραίτητα με παπούτσια στην ίδια ακριβώς (ή περίπου στην ίδια) απόχρωση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Matt «και εδώ, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ένα καλό jean ή, αντίστοιχα, ένα ποιοτικό chino, προσέχοντας πάντα να μην “μοστράρεις” την ίδια στιγμή, στο ίδιο outfit παραπάνω από τρία διαφορετικά χρώματα».


Το μουσταρδί



Με διαφορά το πιο «ζωντανό» χρώμα στην παλέτα της χειμερινής ντουλάπας σου αλλά κι εκείνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε εμφάνισή σου ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα.

Συνδυάζεται ιδανικά με τζην, αλλά και με τις πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου.


Το ανθρακί



Αριστοκρατικό και συνάμα απόλυτα πρακτικό, το ανθρακί μπορεί να «δέσει» αρμονικά με τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα, προσδίδοντας μια πιο σοβαρή και μετρημένη πινελιά σε κάθε outfit, ενώ παράλληλα σε κάνει να δείχνεις (κι όμως) πιο αδύνατος.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα αντρικά ρούχα και αξεσουάρ πρέπει να χαρακτηρίζονται όχι μόνο για την ποιότητα των υλικών κατασκευής τους και την σωστή εφαρμογή τους αλλά και για τη διαχρονικότητά τους. Λαμβάνοντας αυτό το τελευταίο υπόψη θεωρώ πως, ναι, το ανθρακί είναι ένα χρώμα που, σχεδόν ως δια μαγείας, μπορεί να κάνει οποιοδήποτε κομμάτι να δείχνει πάντα επίκαιρο» λέει ο Kurt.


Το ανοιχτό γκρι



Όχι, παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο χειμώνας δε σημαίνει ότι θα πρέπει ντε και καλά να τα βάψεις μαύρα ή έστω σκούρα. Ελάχιστη απόδειξη αυτού (πέραν του καμηλό και του μουσταρδί για τα οποία μόλις διάβασες, that is...) αποτελεί η πιο ανοιχτή εκδοχή του γκρι, η οποία επιστρέφει φέτος δυναμικά στο προσκήνιο.

«Για μένα, το ανοιχτό γκρι είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα» λέει ο Matt. «Αρκεί βέβαια να ξέρεις να το φορέσεις σωστά και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα χρώματα» προσθέτει. «Χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο και το καφέ, στις πιο σκούρες αποχρώσεις τους, προκειμένου να δημιουργείται η επιθυμητή αντίθεση στο outfit».

 
Top