Θυμίζει κάτι από το αυθεντικό Supra και το 2000GT.


Από το Ντιτρόιτ και το North American International Auto Show αποκάλυψε η Toyota το GR Supra, τη νέα εκδοχή ενός από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητά της.

17 χρόνια μετά το προηγούμενο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το καινούριο μοντέλο, ακολουθώντας την παράδοση των αρχικών Supra και 2000GT.






Στο κομμάτι της εμφάνισης το GR Supra θυμίζει το ιστορικό 2000GT με μακρύ καπό και double-bubble οροφή, με το μπροστά και το πίσω μέρος του να παραπέμπει στα αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι προσεκτικά μελετημένος ώστε να προσφέρει τα μέγιστα από άποψη αεροδυναμικής και την καλύτερη δυνατή ισορροπία ανάμεσα στο μπροστά και το πίσω μέρος. Και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζεται ο χώρος των επιβατών.





Στο εσωτερικό, το χαμηλό ταμπλό και οι γραμμές της καμπίνας μεγιστοποιούν το οπτικό πεδίο του οδηγού. Η οθόνη Head-up, τα κουμπιά και τα πτερύγια στο τιμόνι είναι άμεσα προσβάσιμα στον οδηγό.

Κάτω από το καπό, ο βενζινοκινητήρας 3 λίτρων χαρίζει ιπποδύναμη 340 αλόγων και ροπή 500 Nm, ενώ το όχημα είναι εξοπλισμένο με twin-scroll turbocharger και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του GR Supra ξεπερνά τα 290 χλμ/ ώρα.






Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Toyota, μόλις 900 αντίτυπα του GR Supra θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη κατά τον πρώτο χρόνο παραγωγής του αυτοκινήτου, με τους ιδιοκτήτες τους να απολαμβάνουν και μία σειρά από προνόμια. Οι 90 πρώτοι μάλιστα που θα παραγγείλουν το αυτοκίνητο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την Toyota GR Supra A90 Edition, δηλαδή το μοντέλο σε ματ Storm Grey χρώμα με μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος και κόκκινη ταπετσαρία στο εσωτερικό.





Για την ιστορία, η τιμή του GR Supra ξεκινά για την απλή έκδοση από τα €35.000.

 
Top