Το κατάλληλο ζευγάρι για να βλέπεις και να σε βλέπουν καλύτερα.
Είθισται να επιλέγουμε γυαλιά μυωπίας με βάση το τι ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου μας και το τι "παίζει" στη μόδα. Εκτός όμως απ' αυτά τα δύο κριτήρια επιλογής, υπάρχει ένα ακόμη: τι ταιριάζει στο χαρακτήρα και γενικότερα στις προτιμήσεις, τα γούστα, τα χόμπι και τις ασχολίες μας.

Στην παρακάτω πεντάδα θα βρεις πέντε τύπους αντρών και πέντε σχέδια γυαλιών μυωπίας για τον καθένα. Εσύ, πού ανήκεις άραγε;

Ο διανοούμενος

Είναι ο τύπος που του αρέσει το διάβασμα, να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και να διευρύνει τις γνώσεις του. Τα έχει βρει με τον εαυτό του, δεν φοβάται τη μοναξιά και η παρέα του είναι πάντα ενδιαφέρουσα.


Τα γυαλιά που του ταιριάζουν είναι διακριτικά, μίνιμαλ και ρετρό. Έχουν λεπτό μεταλλικό σκελετό και στρογγυλούς φακούς.



Ο κουλτουριάρης

Ό,τι αφορά την τέχνη και τη μόδα, τον αφορά. Οι γκαλερί, οι θεατρικές σκηνές και οι κινηματογραφικές αίθουσες τον βλέπουν περισσότερο από το σπίτι του. Έχει γνώμη για τα πάντα και δεν διστάζει να την εκφράσει, αν και πολλές φορές ενεργεί επιπόλαια (ναι, είναι ξερόλας).

Τα γυαλιά που του ταιριάζουν είναι τα κοκάλινα και τετράγωνα. Το χρώμα και το μέγεθος λίγη σημασία έχουν. Συνήθως πάντως είναι χρωματιστά και μεγάλα.



Ο περιπετειώδης

Ο αθλητισμός είναι ο τρόπος ζωής του, η αδρεναλίνη η κινητήριος δύναμή του. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να φορά συμβατικά γυαλιά μυωπίας. Ένα αθλητικό ζευγάρι, που θα τον βοηθά να βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια ενώ τρέχει ή σκαρφαλώνει είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται.



Ο πρακτικός

Ακολουθεί τις τάσεις μόδας, όχι όλες. Μόνο αυτές που κάνουν τη ζωή του λιγάκι πιο εύκολη. Εκτός από πρακτικό, είναι και λογικό μυαλό, ενώ έχει εμμονή με την τάξη και την οργάνωση (ναι, είναι και υποχόνδριος).

Τα γυαλιά του έχουν βραχίονες και φακούς, δεν υπάρχει δηλαδή ένας πλήρης σκελετός, γεγονός που τα καθιστά πιο ελαφριά συγκριτικά με ένα συμβατικό ζευγάρι και πιο διακριτικά.


Ο nerd

Τάσεις μόδας; Ποιες τάσεις; Ποια μόδα; Μόνο άριστη χρήση του υπολογιστή και της τεχνολογίας και πολύ μα πολύ διάβασμα. Εννοείται ότι έχει μυωπία (nerd χωρίς γυαλιά, γίνεται;) και φορά το πιο παλιομοδίτικο μοντέλο γυαλιών που κυκλοφορεί ή καλύτερα δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά. Ακριβώς αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία: λεπτός μεταλλικός σκελετός με ορθογώνιο σχήμα φακών.

Από: Esquire ES
 
Top