Mια νέα έρευνα μόλις σου έδωσε τον πιο εφικτό fitness στόχο της ζωής σου: Χρειάζεται να ασκείσαι μόλις 150 λεπτά (ή 2,5 ώρες αν προτιμάς) την εβδομάδα για να είσαι fit αλλά και πιο υγιής.

Kαρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά και άλλες παθήσεις θα αργήσουν να σου χτυπήσουν την πόρτα αν ακολουθείς σταθερά αυτό το χρόνο άσκησης, σύμφωνα πάντοτε με τους ερευνητές του Lancet.

Συγκεκριμένα, η μελέτη παρακολούθησε την πορεία 130.000 ανθρώπων σε διάφορες χώρες για 7 ολόκληρα χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι έκαναν γυμναστική για 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα παρουσίασαν μεταξύ άλλων μικρότερες κατά 20% πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακού επεισοδίου και 28% μειωμένο ρίσκο πρόωρου θανάτου.

Τα ευχάριστα ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω: Η άσκησή σου δεν χρειάζεται να αγγίζει την ένταση του CrossFit ή του τρεξίματος για μισή ώρα την ημέρα. Αρκεί να περπατάς αρκετά και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, για 150 λεπτά την εβδομάδα, και τα αποτελέσματα θα είναι σχεδόν παρόμοια με τον αντίστοιχο χρόνο που θα περνούσες στο γυμναστήριο. Βασικά, κάθε σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

«Τα αποτελέσματα διαλύουν μια και καλή την αντίληψη πως πρέπει να έχεις χρήματα για να αθληθείς. Τα ευρήματά μας καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η μη ψυχαγωγική δραστηριότητα -εργασία, οικιακά, μετακινήσεις με τα πόδια- είναι αρκετά σημαντική προκειμένου να αποφευχθούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Χρειάζονται μόλις 21 λεπτά κίνησης την ημέρα και αυτό είναι ένα πολύ μικρό διάστημα για να ισχυριστείς πως δεν έχεις ενέργεια ή χρόνο» αναφέρει ο Dr. Scott Lear, επικεφαλής της έρευνας.

Δε θα τρέξεις μαραθώνιο, λίγη προσπάθεια χρειάζεται.

 
Top