Είσαι από εκείνους τους τύπους που κάθε φορά που πας ταξίδι συνειδητοποιείς πως κάτι ξέχασες...

και τρέχεις να αγοράσεις αυτό που σου λείπει; Ο Sam White, ένας από τους fashion bloggers με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ, ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται κάθε άντρας για να διατηρεί το στυλ του ακόμη και αν έχει πάει στην άλλη άκρη της Γης και προτείνει τα 15 απαραίτητα είδη για κάθε ταξίδι.

Ένα ρολόι

Όταν πας ταξίδι δεν χρειάζεσαι απλώς ένα παντελόνι και ένα ζευγάρι παπούτσια αλλά μια σειρά πραγμάτων. «Σε ένα ταξίδι τριών – τεσσάρων ημερών παίρνω πάντα μαζί μου ένα ρολόι. Το φοράω κάθε μέρα, είναι μικρό και με κάνει να νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι», λέει ο Sam White.

Ωστόσο, όπως συμβουλεύει, καλό είναι να πάρεις ένα ρολόι σχεδιασμένο για δραστηριότητες ώστε να μπορείς να το βάλεις ακόμη και αν πας στην παραλία ή πάρεις τα βουνά.

Μια καλή επιλογή θεωρείται το G-SHOCK, το οποίο όχι μόνο έχει ωραία εμφάνιση αλλά είναι και αρκετά ανθεκτικό, ώστε να αντέχει στους κραδασμούς και το νερό.

Μια ζακέτα

Κάποιες φορές μπορεί να πρέπει να πας κατευθείαν από το αεροδρόμιο σε μια συνάντηση, χωρίς να έχεις χρόνο για μια στάση στο δωμάτιο, οπότε μια ζακέτα, σε στυλ φούτερ ή και πιο λεπτή, είναι πάντα χρήσιμη. Εξάλλου μπορεί να τη χρειαστείς και στο αεροπλάνο.

Διάβασε σχετικά: Χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι που σχεδιάζεις να κάνεις μόνος

Μια στυλάτη πένα

Κάθε άντρας καλό είναι να έχει μαζί του πάντα μια φινετσάτη πένα αντί να κουβαλά ένα στυλό της σειράς. «Έχω μερικές διαφορετικές πένες στο backpack μου πάντα. Ο καθένας έχει μια πένα για γούρι. Η δική μου είναι μια που έκλεψα από τον πατέρα μου κάποια στιγμή. Γράφει τόσο ωραία που την παίρνω παντού», λέει ο Sam.

Ένα άρωμα σε pocket συσκευασία

Στην περίπτωση που ταξιδέψεις με αεροπλάνο θα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορείς να πάρεις μόνο μικρές συσκευασίες μαζί σου, λόγω των κανόνων ασφαλείας. Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα άρωμα, ζήτα να σου δώσουν μερικές συσκευασίες δείγματος, ώστε να μπορείς να τις παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια.

Ένα δώρο

Τα ταξίδια είναι μια καλή, αυθόρμητη ευκαιρία να πάρεις δώρα για τους άλλους, ωστόσο ο Sam επιμένει ότι είναι επίσης μια καλή αφορμή για να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου. «Όταν επισκέπτομαι κολέγια και πανεπιστήμια πάντα φροντίζω να πάρω ένα μπλουζάκι με το όνομά του πάνω. Αλλά μην αγοράζετε σφηνοπότηρα. Όλοι το κάνουν αυτό», αστειεύεται.

Καλούς τρόπους
«Αν μένεις σε φίλους κάνε κάτι μικρό αλλά ευγενικό. Δεν εννοώ κάτι του στυλ να κεράσεις οπωσδήποτε ένα φαγητό έξω αλλά μικρά πραγματάκια όπως το να πλύνεις τα πιάτα ή να βάλεις σκούπα. Οτιδήποτε που μπορεί να συνεισφέρει στο χώρο που σε φιλοξενούν. Και μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα ευχαριστήριο σημείωμα, αν λείπουν απ' το σπίτι. Είναι πραγματικά ωραία κίνηση και θα είσαι ξανά ευπρόσδεκτος», λέει ο Sam.

Χρήσιμα καπέλα

Αντί να κουβαλάς μαζί σου ένα μαξιλάρι – πουφ, που δείχνει και χαζό, μετάτρεψε αυτό που ήδη έχεις σε βολικό αντικείμενο. «Συνήθως ταξιδεύω με ένα μαλακό καπέλο του baseball. Μπορώ να το βάλω στο πρόσωπό μου αν θέλω να κοιμηθώ λιγάκι ή να το τυλίξω και να το χρησιμοποιήσω ως μαξιλάρι. Είναι άνετο και επίσης προστατεύει τα μαλλιά σου αν έχεις να πας από το αεροδρόμιο σε μια εκδήλωση. Ακόμη σε κρατάει ζεστό, σου κρύβει το φως διαβάσματος του διπλανού σου στο αεροπλάνο και λειτουργεί ως μαξιλάρι αν κάθεσαι στην πλευρά του παραθύρου», συμβουλεύει ο Sam.

Πρακτικά ακουστικά

Σε κάθε μεγάλο ταξίδι όλοι θέλουν να ακούσουν λίγη μουσική ή να δουν μια ταινία για να περάσει η ώρα, αλλά δεν χρειάζεται να κουβαλάς τεράστια ακουστικά που μπορεί να χάσεις ή να πάθουν ζημιά. «Παλιά είχα κόλλημα με τα ακουστικά κεφαλής αλλά τελικά έγιναν ό,τι πιο ενοχλητικό. Εγώ λατρεύω τα ακουστικά που διαρκούν πολύ».


Άνετα παπούτσια

Αν έχεις δει ποτέ την ταινία «Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα» σίγουρα θα θυμάσαι τη σκηνή που ο John Candy βγάζει τα παπούτσια του και όλο το αεροπλάνο βρωμάει από τις κάλτσες του. Αν παθαίνεις κάτι αντίστοιχο ξέχνα τις σαγιονάρες και τα σανδάλια.

Όπως συμβουλεύει ο Sam «τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικά. Ένα basic λευκό sneaker, όπως ένα Stan Smith, είναι ιδανικό. Επιπλέον ένα καθαρό λευκό sneaker είναι κατάλληλο και για επαγγελματικές συναντήσεις. Επίσης πρέπει πάντα να έχεις ένα ζευγάρι παπούτσια που να μπορείς να βάλεις εύκολα τόσο σε μια συνάντηση όσο και αργότερα σε ένα μπαρ αν συνεχίσεις για ποτό».

Ένα καλό βιβλίο

Στις μέρες μας έχουμε συνηθίσει να έχουμε παντού WiFi και να κυκλοφορούμε με tablet φορτωμένα με ταινίες. Υπάρχουν όμως στιγμές, όπως όταν είσαι στο αεροπλάνο ή περιμένεις την πτήση σου, που απλά δεν μπορείς να βασιστείς στις ηλεκτρονικές συσκευές. Οπότε σύμφωνα με τον Sam, καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα βιβλίο.

Μηχανή κουρέματος

«Δεν παίρνω πάντα την ξυριστική μου μηχανή όταν ταξιδεύω, αλλά παίρνω μια μηχανή κουρέματος που έχω και είναι πολύ χρήσιμη όταν θέλω να πάω κάπου περιποιημένος», αναφέρει ο Sam.


Τσίχλες και χαρτομάντιλα

Πάντα κουβαλάω τσίχλες όταν ταξιδεύω, λέει ο Sam. «Νιώθεις άνετα τόσο εσύ όσο και όσοι βρίσκονται δίπλα σου. Επίσης έχω μαζί μου χαρτομάντιλα ή υγρά μαντηλάκια. Αν κάποιος χύσει ένα υγρό μπορείς να του προσφέρεις», εξηγεί. Ο ίδιος όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του δύο καλώδια για iPhone, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά «γιατί πάντα κάποιος θα σου ζητήσει φορτιστή».

Αθλητικά ρούχα

Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει ρούχα γυμναστηρίου και φόρα τα. Πάρε επίσης μαζί σου μια μεσαίου μεγέθους σακούλα, για να ξεχωρίσεις τα καθαρά από τα λερωμένα ρούχα στο ταξίδι της επιστροφής.


Θετική στάση

Φυσικά σε ένα ταξίδι τα αξεσουάρ δεν είναι τα μόνα αναγκαία που χρειάζεσαι. Φρόντισε να πας εγκαίρως και να μην είσαι γκρινιάρης, γιατί είναι κάτι που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα τόσο για σένα όσο και την παρέα σου. Ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ, ειδικά αν πρόκειται να ζητήσεις κάποια χάρη (σε περίπτωση μιας πτήσης με πολύ κόσμο), θα κάνει πολύ καλύτερα τα πράγματα. Και τέλος μην μπλέξεις με τις αεροσυνοδούς. Ακόμη και αν πέσεις στη χειρότερη αεροσυνοδό του κόσμου τίποτα καλό δεν θα φέρει μια αντιπαράθεση.

Απλά απόλαυσε το ταξίδι

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος αλλά σε ορισμένα ταξίδια πας για να διασκεδάσεις και όχι να κοιμηθείς παραπάνω ώρες. Οπότε δεν πειράζει και αν κυκλοφορείς με μαύρους κύκλους, αν περάσεις καλά και προλάβεις να κάνεις αρκετά πράγματα. Μπορείς να ξεκουραστείς μόλις γυρίσεις στο σπίτι.

Πηγή
 
Top