Δεδομένου ότι ένα καλό, αντρικό ρολόι μπορεί να στοιχίσει όσο όλα τα ρούχα που κρέμονται στη ντουλάπα σου, αντιλαμβάνεσαι ότι μοντέλα που η τιμή τους ανέρχεται κοντά στα 1500 ευρώ δεν τα χαρακτηρίζεις σίγουρα φτηνά αλλά όχι και τόσο ακριβά. Αποτελούν, ωστόσό, μία σίγουρη επιλογή που θα προσδώσει κύρος στον καρπό και την εν γένει εμφάνισή σου.
Junghans Max Bill (041/7857.00)


Αναμφίβολα ένα από τα διασημότερα ρολόγια της Junghans είναι το μοντέλο Max Bill. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας του Bauhaus Max Bill είχε ζητήσει από τη μάρκα να σχεδιάσει ένα ρολόι κουζίνας το οποίο εξελίχθηκε σε τέτοια επιτυχία που έφερε τα ρολόγια χειρός με το ίδιο σχέδιο. Το παρόν έχει κίνηση quartz και γι’ αυτό είναι πιο οικονομικό στα €575. Έχει διάμετρο 38 χιλιοστών και επικάλυψη με PVD. Το γκρι δερμάτινο λουράκι διαθέτει την ίδια επικάλυψη.






Raymond Tango (8570-ST1-05207)



Αυτό το σπορτίφ ρολόι προέρχεται από την συλλογή Tango του Raymond Weil. Ο χρονογράφος έχει ατσάλινη κάσα στα 43 χιλιοστά και μια μαύρη στεφάνη από αλουμίνιο με λειτουργία ταχύμετρου. Έχει αντοχή μέχρι τα 300 μέτρα βάθος και κόστος στα €1.295.







Raymond Weil Maestro (2239 -STC-00509)



Όπως αποκαλύπτει η ονομασία του, το Maestro Moon Phase Automatic έχει λειτουργία οπού διαβάζει την κίνηση της σελήνης. Διαθέτει ατσάλινη κάσα και διάμετρο στα 40 χιλιοστά με αυτόματη κίνηση RW4280. Το μπλε καντράν τονίζεται με τις ενδείξεις σε Ρωμαϊκούς αριθμούς ενώ στην 3η ώρα υπάρχει η ημερομηνία και στην 6η η κίνηση της σελήνης. Το λουράκι του είναι μπλε δερμάτινο κροκό και η τιμή του στα €1.350.





Junghans Meister Mega (058/4803.44)



Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε η Γερμανική μάρκα Junghans για να αναπτύξει αυτό το έξυπνο ρολόι σε ένα απλό και κομψό σχέδιο. Το ρολόι μπορεί να διαβάσει τον χρόνο σε τρεις διαφορετικούς ηπείρους μέσω ραδιοφωνικού σήματος, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και μέσω app. Έχει διάμετρο 38.4 χιλιοστών, προστατευτικό γυαλί από ζαφείρι και είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα. Κοστίζει €1.250.




Edox Chronorally-S (09503 37NNVCV NNV)



Το Chronorally-S της Edox είναι ένας χρονογράφος εμπνευσμένος από τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο στα 43 χιλιοστά και επικάλυψη με PVD. Η στεφάνη διαθέτει λειτουργία ταχύμετρου ενώ η ημερομηνία βρίσκεται στην ένδειξη της 6ης ώρας. Το πράσινο δερμάτινο λουράκι αντανακλά το πράσινο χρώμα στους δείκτες του καντράν και η τιμή του είναι στα €545.



Edox Les Vauberts La Grande Lune Automatic (80500 3 AIBU)



To La Grande Lune Automatic προέρχεται από τη συλλογή Les Vauberts, η οποία πήρε το όνομά της από την πόλη της Ελβετίας με το ίδιο όνομα, οπού είχαν εγκατασταθεί οι πρώτοι ωρολογοποιοί πριν από τετρακόσια χρόνια. Ο σχεδιασμός τους είναι γενικά διακριτικός, αλλά στο La Grande Lune η φάση της σελήνης κλέβει την παράσταση. Η ατσάλινη κάσα 42 χιλιοστών συνδυάζεται με ένα δερμάτινο καφέ κροκό λουράκι και η τιμή του είναι στα €1.150.



Jacob Jensen Classic (515)



Ο Jacob Jensen ήταν ένας Δανός βιομηχανικός σχεδιαστής που το 1958 άνοιξε το δικό του στούντιο το οποίο αργότερα ανέλαβε ο γιος του - επιπλέον, δεν σχεδίασε μόνο ρολόγια αλλά και τηλέφωνα και αυτοκίνητα. Το ρολόι προέρχεται από τη συλλογή της δεκαετίας του ’80 the Classic collection, η οποία βρήκε θέση και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1986. Στα 32 χιλιοστά, με τζάμι από ζαφείρι και κίνηση quartz, κοστίζει €389.




Danish Design Tidløs (IQ66Q1250)



Η Danish Design σχεδιάζει ρολόγια από το 1988, έχοντας προσελκύσει τους φαν του ωραίου design που τους ενδιαφέρει η κομψή εμφάνιση. Στόχος της μάρκας είναι να δείξει σχέδια σε απίθανο σχεδιασμό και όχι με complications. Το παρόν σχέδιο στα 41 χιλιοστά, έχει επικάλυψη σε ματ γκρι χρώμα που ταιριάζει πολύ όμορφα με το γκρι καντράν, όπως και με τους γκρι δείκτες. Η τιμή του είναι στα €139.




Swiss Military Hanowa Neptune (06-5315.04.007)



Η μάρκα Hanowa ιδρύθηκε το 1963 από τον Ηans Noll, ενώ η Swiss Military συνδέθηκε με τη μάρκα το 1990. Το σπορτίφ Neptune έχει ατσάλινη κάσα στα 44 χιλιοστά, προστατευτικό τζάμι από ζαφείρι και δείκτες με επικάλυψη superluminova ώστε να είναι ευανάγνωστοι στο σκοτάδι. Επίσης, είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα. Κοστίζει €299.


Από: Esquire NL
 
Top