Το περιοδικό «What Car?» πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων για την πολύ μεγάλη αγορά της Αγγλίας, όπου σίγουρα οι συνθήκες στους δρόμους και το κλίμα είναι πολύ διαφορετικά από της Ελλάδας, ωστόσο αποτελεί μια σημαντική ένδειξη λόγω και της μεγάλης συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το «What Car?» στην έρευνα αξιοπιστίας συμμετείχαν 18.284 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Τα οχήματα ήταν ηλικίας από 1 έως 4 ετών και οι κάτοχοί τους κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «αν έχει παρουσιάσει πρόβλημα το αυτοκίνητό τους τελευταίους 12 μήνες και πόσο κόστισε η επισκευή του». Συνολικά 159 μοντέλα από 31 εταιρείες αξιολογήθηκαν.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των αυτοκινήτων πόλης βρέθηκε το Toyota Yaris με ποσοστό επιτυχίας 100%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένας κάτοχος Yaris δεν ανέφερε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του, ενώ 4 στους 10 ανέφεραν την αξιοπιστία στην ερώτηση «τι σας άρεσε καλύτερα στο αυτοκίνητο σας».

Κορυφαία αξιοπιστία καταγράφηκε και για το Honda Jazz με μόλις 3% των ιδιοκτητών του να αναφέρουν σφάλμα με το σύστημα πλοήγησης, το οποίο επιδιορθώθηκε δωρεάν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στο αντίθετο άκρο βρέθηκε το Peugeot 208 με πιο πολλές βλάβες στα ηλεκτρονικά του (15%) και κυρίως στο σύστημα πολυμέσων και στους διακόπτες, στα φρένα (12%), στον κινητήρα (8%), στο κιβώτιο ταχυτήτων (8%) και στο τιμόνι (8%).

Στην προτελευταία θέση της κατάταξης τοποθετήθηκε το Nissan Note με πιο πολλές βλάβες στην ανάρτηση (27%) και στον κινητήρα (13%). Όσον αφορά το VW Polo στο 21% των οχημάτων αναφέρθηκαν βλάβες με πιο πολλές στα ηλεκτρικά συστήματα (7%).
Πηγή
 
Top