Συνδυάζει τις αρετές ενός SUV με την ευελιξία ενός compact μοντέλου

Η «επίθεση» της Skoda στα SUV συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σειρά έχει τώρα, ένα ολοκαίνουργιο compact crossover, που θα επεκτείνει την οικογένεια των SUV της μάρκας, πλαισιώνοντας τα επιτυχημένα Kodiaq & Karoq.

Η τσέχικη μάρκα δίνει στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα που δείχνει τη σιλουέτα του νέου της μοντέλου, ως πρώτη ένδειξη για το design του μελλοντικού crossover, το οποίο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου).


Στην εικόνα διαφαίνεται το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου με τον σχεδιασμό των νέων προβολέων LED, με τα πρωτότυπα φώτα ημέρας, καθώς και τα ενσωματωμένα φώτα προειδοποίησης αλλαγής πορείας.

Το νέο Skoda θα προσφέρει πλεονεκτήματα από δύο διαφορετικούς κόσμους. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά που προσφέρει μόνο ένα SUV (όπως υπερυψωμένες θέσεις καθισμάτων, καλύτερη θέα προς τα έξω, πιο άνετη είσοδος και έξοδος, αυξημένη απόσταση από το έδαφος) με την ευελιξία και την ευκολία οδήγησης που διαθέτει ένα αυτοκίνητο με compact διαστάσεις.

Το urban crossover της Skoda είναι κατάλληλο για κίνηση στην πόλη αλλά και μακριά από αυτή. Βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB (Modular Transverse Matrix) του Volkswagen Group, ενώ προσφέρει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μαζί με πολλές «Simply Clever» διευκολύνσεις - ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας, παράλληλα με ασυναγώνιστα ευρύχωρο εσωτερικό.

Νίκος Τσάδαρης
 
Top