Σίγουρα, τα αποτελέσματα της δεν τα διαπιστώνεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση και την υγεία σου.

Η ενασχόληση με την άσκηση μπορεί να σου διδάξει μαθήματα που εφαρμόζονται και στη ζωή σου. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της δεν τα διαπιστώνεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση και την υγεία σου.
Oι θετικές συνήθειες σου φτιάχνουν τη διάθεση

Όταν βάζεις την άσκηση στη ζωή σου, γρήγορα συνηθίζεις να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με χαμόγελο. Ο λόγος; «Οι ενδορφίνες που παράγεις σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Συνήθισε στην ιδέα ότι οι άλλοι θα αναρωτιούνται για την καλή διάθεση που θα δείχνεις καθημερινά» λέει η Φρόσω Πατσού, MSc ψυχολόγος-αθλητική ψυχολόγος.

Το παν στην καθημερινότητα είναι η ισορροπία

Μέσα σε μια δύσκολη εβδομάδα δεν μπορείς να σκέφτεσαι συνεχώς πόσες θερμίδες έφαγες ή με ποιον τρόπο θα κάψεις το γλυκό που σε κέρασαν. Το ζητούμενο δεν είναι η σπαρτιατική πειθαρχία αλλά η προσπάθεια να μην ξεφεύγεις συνεχώς και να κάνεις κάθε μέρα τις καλύτερες επιλογές για σένα.

Χρειάζεται να αναπτύξεις ανθεκτικότητα

Μπορεί κάποιες φορές όλα να πηγαίνουν στραβά. Προσπάθησε να παραμείνεις σταθερός στο πρόγραμμά σου και μην αφήσεις τις ατυχίες να σε πτοήσουν. Μη σταματάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι η εγκατάλειψη είναι η εύκολη λύση. Μην την προτιμήσεις.

Ο στόχος είναι να βελτιώσεις τον εαυτό σου

Η άσκηση δεν είναι πολυτέλεια ούτε μόδα. Είναι η υγεία σου, η καλή σου διάθεση, η εξωτερική και εσωτερική ομορφιά σου. Μην προσπαθείς απλώς να βρεις χρόνο για να αθληθείς. Μετάτρεψε τη γυμναστική σε στόχο και απόλαυσέ την.

Μετράει η ποιότητα, όχι η ποσότητα

Δε χρειάζεται να ξοδεύεις άπειρες ώρες στο γυμναστήριο. Αρκούν και τα 30 λεπτά σωστά συνδυασμένης άσκησης τη μέρα για να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή: Το να έχεις ένα πλήθος από υλικά αγαθά δε θα σου εξασφαλίσει απαραίτητα ευτυχία. Ωστόσο η ποιότητα των ανθρώπων και των εμπειριών που απαρτίζουν τη ζωή σου θα σου χαρίσει την ευτυχία.

Εσύ είσαι η προτεραιότητά σου

Εάν ακολουθείς σωστή διατροφή και φροντίζεις να γυμνάζεσαι τακτικά, είναι γιατί αυτά τα δύο μαζί εξασφαλίζουν καλή διάθεση και ψυχική ισορροπία. Έτσι, φροντίζεις τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να φροντίσεις και τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι.

Αποδέξου το λάθος, διόρθωσέ το και προχώρα μπροστά

Λάθος προπόνηση, λάθος διατροφή, λάθος στόχος… Αποδέξου ότι κάποιες επιλογές μπορεί να μην ήταν οι σωστές και άδραξε την ευκαιρία να διορθωθείς και να γίνεις καλύτερος μέσα από αυτή την εμπειρία. Ωστόσο, να θυμάσαι πάντα ότι η επανάληψη του ίδιου λάθους δεν επιτρέπεται.

Μη φοβάσαι τη δέσμευση

«Για να πετύχεις κάτι, πρέπει να το πιστέψεις και να δεσμευτείς σ’ αυτό»συμβουλεύει η ειδικός. Προσπάθησε όσο πιο πολύ μπορείς να ακολουθείς με συνέπεια τις καθημερινές σου συνήθειες που σου κάνουν καλό και πίστεψε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να καταφέρεις το στόχο που δεν είναι άλλος από το να νιώθεις όμορφα.

Να είσαι ανοιχτός στις αλλαγές

Μέσα από αυτές θα μάθεις το σώμα σου και θα κατανοήσεις την ψυχή σου.Δοκίμαζε συνεχώς καινούρια πράγματα, βρες αυτό που σου ταιριάζει και μη φοβηθείς να αλλάξεις και πάλι τα δεδομένα, αν νιώθεις ότι δε σου προσφέρουν τίποτα πλέον.

Συγκεντρώσου στο ταξίδι, όχι στον προορισμό

Υπάρχει πάντα μια πρόκληση μπροστά σου. Υπάρχει πάντα ένα βάρος που θέλεις να σηκώσεις, ή ένας μυς που θέλεις να διαγράφεται, ή 3 ακόμη κιλά που θέλεις να χάσεις. Όσο μεγαλώνεις παρουσιάζονται νέες προκλήσεις για την υγεία σου. Προκειμένου όμως να απολαύσεις τη ζωή, πρέπει να απολαμβάνεις τη διαδικασία και όχι να συγκεντρώνεις το βλέμμα σου μόνο στον προορισμό. Στο ταξίδι προς την Ιθάκη απόλαυσε όσο πιο πολύ μπορείς τη διαδρομή. Αυτή είναι που θα σου δώσει τη μεγαλύτερη χαρά και αυτοπεποίθηση.

 
Top