Αυτή η Ferrari Dino του 1972 είναι μια ρετρό φαντασίωση


H Dino ήταν μια κατηγορία sports cars που παρήγαγε η Ferrari από το 1968 έως το 1976. Χρησιμοποιώντας κινητήρες κάτω των 12 κυλίνδρων σε κάθε αυτοκίνητο, ήταν μια προσπάθεια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να βγάλει στην αγορά κάποια σχετικά φθηνά αμάξια - τουλάχιστον σε σχέση με τις πανάκριβες ντίβες της εταιρείας.

Φυσικά, όσο περνούν τα χρόνια, οι Dino είναι δυσεύρετες και ως εκ τούτου η αξία τους έχει ασφαλώς αυξηθεί σημαντικά.


Όπως ας πούμε αυτή η Dino 246 GTS του 1972 που έχει στην κατοχή του ο Kevin O’Rourke, o οποίος τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης της Mototechnique, μιας εταιρείας από το Surrey της Αγγλίας, που ασχολείται με την αναδιαμόρφωση παλιών μοντέλων της Ferrari και άλλων πολυτελών brands.

Κάτι που με αρκετή φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια έχει κάνει και ο O’Rourke για την Dino του, την οποία θεωρεί τον προσωπικό του θησαυρό.

Και όχι άδικα, καθώς οι περισσότερες τροποποιήσεις και προσθήκες αφορούν αντικείμενα από άλλα μοντέλα της Ferrari.

Της έχει προσθέσει ζάντες 18'' χρώματος rose gold, καθώς και φρένα από μια F360, καθώς και έναν V8 κινητήρα 3,2 λίτρων - πολύ πιο ισχυρό από τον αρχικό V6 της Dino. H ιπποδύναμή της ξεπερνά τα 300 άλογα.

To κορμί της ουσιαστικά φτιάχτηκε ξανά από την αρχή στο συνεργείο, με μίξη ανθρακονημάτων με ατσάλι, πατώντας όμως ακριβώς επάνω στις αρχικές σχεδιαστικές της γραμμές. Όσον αφορά το χρώμα της, δεν προτιμήθηκε το φανταχτερό κόκκινο αλλά ένα πιο σοφιστικέ μπορντό.

Στο εσωτερικό της διατηρήθηκαν τα αυθεντικά δερμάτινα καθίσματα, όπως και το αρχικό καντράν και τιμόνι.

Ο Kevin O’Rourke χρειάστηκε σχεδόν 11 χρόνια για να φτιάξει την Ferrari των ονείρων του. Κοιτάζοντας την Dino 246 GTS δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα κατάφερε.

 
Top