Για να χαλάσει μία σχέση, συνήθως στο προσκήνιο υπάρχει απιστία. Αφήστε τις δικαιολογίες περί ασυμφωνίας χαρακτήρων και βαρεμάρας-γιατί δεν κάναμε πλέον πράγματα μαζί-. Ο άνθρωπος είναι ον που αγαπάει τη συνήθεια οπότε και δυσκολεύεται να την αφήσει, εκτός φυσικά αν γίνει κάτι πολύ τραγικό και huge (επαναλαμβάνω απιστία).

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ποτέ δεν ξεκινάς μία σχέση με στόχο να χωρίσεις. Ξεκινάς με όνειρα, έρωτα και ασίγαστο πάθος, μέχρι να αρχίσεις να σκυλοβαριέσαι, και να μη θες να τον δεις ούτε ζωγραφιστό-αλλά δε χωρίζεις-. Το βολικό, και σίγουρα αυτό που θα μας γλίτωνε από πολύ κόπο, νεύρα και κλάμα, είναι μία μικρή ικανότητα πρόβλεψης του μέλλοντος.

Με λίγα λόγια ποιος είναι αυτός ο άντρας που πιθανόν να σε κερατώσει; Κακά τα ψέματα, μέντιουμ δεν είμαστε και επίσης λέμε να μη στηριχτούμε στο αν έχει δύο κορυφές στο κεφάλι. Θα προτιμήσουμε για ακόμη μία φορά την έρευνα και την επιστημονική εξήγηση την οποία σίγουρα λες και πιο έγκυρη. Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην Journal of Personality and Social Psychology, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο χόμπι, το οποίο αν αγαπάει ο καλός σου, τότε μάλλον σε βλέπουμε… με κέρατα στο κεφάλι.

Όχι δεν είναι ο φιλοτελισμός, δεν είναι το γυμναστήριο ούτε και οι ταινίες. Οι πιο επιρρεπείς στην απιστία λοιπόν είναι αυτοί που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα ταξίδια! Αυτό φυσικά έχει και τη λογική εξήγηση, μιας και οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, χαλαροί και λάτρεις του καινούριου. Επιπλέον, υπάρχει έντονη η αίσθηση, ότι το πταίσμα αποδυναμώνεται όταν τελείται… μακριά από το ταίρι-τουτέστιν σε μία ξένη χώρα-.

Εμείς όμως έχουμε μία απορία: Το ταξίδι θα πρέπει να είναι υπερατλαντικό ή βολευόμαστε και με πιο κοντινούς προορισμούς;

ΠΗΓΗ
 
Top