Το ηλεκτρικό pick-up με τις επιδόσεις που θα ζήλευαν ακόμα και… supercars

Η στιγμή για τα ηλεκτρικά αγροτικά είναι κάτι παραπάνω από αίσια, με την Tesla να έχει ήδη υποσχεθεί ένα pick-up και την ανταγωνιστική Rivian να είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία του δικού της ηλεκτρικού θαύματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Atlis Automotive, που έδωσε μια καλή πρόγευση του αγροτικού XT που σκοπεύει να ρίξει μέχρι το 2020 στην αγορά. Ένα concept ακόμα με επιδόσεις και ευκολίες που βγάζουν μάτι!




Με αυτονομία που κυμαίνεται από τα 480 ως τα 800 χιλιόμετρα (300-500 μίλια), ανάλογα το μοντέλο, το ηλεκτρικό XT θα έβαζε άνετα κάτω αρκετά sportscars, καθώς πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα και η τελική του αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα!



Το θαυμαστό του πράγματος δεν εδράζεται ωστόσο αποκλειστικά στην ηλεκτρική καρδιά του, καθώς το XT έχει υιοθετήσει μια σειρά από τεχνολογίες που δεν συναντάς σε αγροτικά, όπως το σύστημα με τις πλευρικές κάμερες -αντί για πλαϊνούς καθρέφτες- που δεν αφήνει τυφλά σημεία, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα αυτόνομης οδήγησης.



Στα συν του, το γεγονός ότι διαθέτει πελώριο αποθηκευτικό χώρο, καθώς το καπό του είναι ελεύθερο να δεχτεί μπαγκάζια και δέματα.



Η Atlis έχει υποσχεθεί πως το διαμαντάκι XT θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι το 2020 με τιμές που θα ξεκινούν από τα 35.000 ευρώ (45.000 δολάρια).



Το μέλλον των ηλεκτρικών αγροτικών μοιάζει ιδιαιτέρως ευνοϊκό…

 
Top