Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.


εν αρκεί το πουκάμισο να είναι καλοσιδερωμένο και το παντελόνι να έχει σωστή εφαρμογή για να κάνεις μία προσεγμένη εμφάνιση, στιλάτη και κομψή. Πρέπει επίσης τα παπούτσια που έχεις επιλέξει για να ολοκληρώσεις το σύνολο να μοιάζουν σαν καινούργια.


Η πρόληψη

Δεν σώζει μόνο την υγεία σου, αλλά κι εκείνη των παπουτσιών σου. Τι εννοούμε; Πάρε για παράδειγμα ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια με δερμάτινη σόλα. Από τη στιγμή που θα το αγοράσεις, μην το φορέσεις αν πρώτα δεν έχεις επισκεφθεί ένα τσαγκάρη για να προσθέσει μία αντιολισθητική σόλα, που έχει διττό ρόλο: αποτρέπει την ολίσθηση, αλλά και την εισροή νερού μέσα στο παπούτσι.

Η σωστή φύλαξη

Αντί να στα στοιβάζεις άτακτα σε κάποιο ντουλάπι ή σε κάποια σακούλα, φρόντισε να κρατάς πάντα το κουτί τους και όποτε δεν τα φοράς να τα αποθηκεύεις σε αυτό. Επίσης, όταν πρόκειται για καλά παπούτσια, τύπου brogues ή loafers, χρησιμοποίησε καλαπόδια για να μην χάσουν τη φόρμα τους.


Η καθαριότητα

Ένας καλός τρόπος για να τα διατηρείς καθαρά σαν καινούργια, είναι κάθε φορά που επιλέγεις να τα φορέσεις, να τα καθαρίζεις είτε έχουν λεκέδες είτε όχι. Και να θυμάσαι το εξής: Όσο περισσότερο καιρό μένει ένας λεκές στο δέρμα, τόσο πιο δύσκολη υπόθεση γίνεται εν συνεχεία ο καθαρισμός του. 

H σωστή απόχρωση βαφής

Ανάλογα τη χρήση που κάνεις στα παπούτσια, καλό είναι να τα περνάς πού και πού με μία ειδική βαφή για δερμάτινα υφάσματα. Προσοχή όμως στην απόχρωση που θα επιλέξεις. Ας πούμε ότι τα δερμάτινα παπούτσια σου είναι ανοιχτό καφέ και εσύ επιλέγεις μια βαφή κατάλληλη για σκούρο καφέ. Όσο κι αν λανθασμένα πιστεύεις ότι "σιγά την διαφορά στο χρώμα", πίστεψέ μας η διαφορά στην απόχρωση θα βγάζει μάτι.





Η αδιαβροχοποίηση

Εφοδιάσου με ένα ειδικό προστατευτικό σπρέι, το οποίο μπορείς να βρεις ακόμα και στο σουπερμάρκετ. Αρκεί ένα ψέκασμα για να προφυλάξεις την ποιότητα και το χρώμα του δέρματος του παπουτσιού από τις καιρικές συνθήκες -βροχή, κρύο, χιόνι- και από τη φθορά του χρόνου.

Ο τσαγκάρης





Για έξτρα περιποίηση, για οποιαδήποτε συμβουλή ή για μεταποίηση των παπουτσιών σου, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ένας τσαγκάρης.

 
Top