Κι όμως η εταιρεία από το Μιλγουόκι έκανε το αδιανόητο.


πορείς να φανταστείς μία Harley Davidson που δεν χαλάει τον κόσμο με την όμορφή φασαρία της; Κι όμως ακόμα κι η θρυλική εταιρεία από το Μιλγουόκι ετοιμάζεται να μπει στον χώρο των ηλεκτρικών μηχανών αφήνοντας πίσω της, έστω για λίγο θέλουμε να ελπίζουμε, τους θορυβώδεις κινητήρες που αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν της εδώ και δεκαετίες.

Η LiveWire που παρουσιάστηκε στο CES (Consumer Electronics Show) 2019 στο Λας Βέγκας είναι σίγουρα εντυπωσιακή στο μάτι. Τι μπορεί όμως να κάνει στον δρόμο; Καταρχάς έχει αυτονομία για περίπου 185 χλμ. μετά από ένα μόνο φόρτισμα (για κάθε μία ώρα που μένει στην πρίζα αποκτά περίπου 20 χλμ. αυτονομίας). Αν, βέβαια, βιάζεσαι υπάρχει ρύθμιση ώστε σε περίπου 40 λεπτά να φορτίσει το 80% της μπαταρίας.






Τώρα η έλλειψη συμπλέκτη κάνει το μοντέλο να θυμίζει περισσότερο αυτόματο scooter, η ικανότητά του όμως να διασχίζει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα αποζημιώνει. Σε άλλα gadgets διαθέτει μία οθόνη αφής που σε ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της μοτοσικλέτας, τον καιρό, την κίνηση και γενικά μοιράζεται μαζί σου πολλές και σημαντικές πληροφορίες. Μάλιστα, φημολογείται, πως όταν θα είναι έτοιμη προς πώληση θα διαθέτει κι ένα ειδικό σύστημα που θα λειτουργεί με GPS και θα σε βοηθά να την εντοπίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, έτσι ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από κάθε πιθανή κλοπή ή δολιοφθορά.

Τι θα γίνει όμως με τη μηχανική μουσική που είναι τόσο χαρακτηριστική στις Harley; Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αυτή η ηλεκτρική μηχανή θα είναι ικανή για τον γλυκό στα αυτιά των φανατικών, φριχτό για όλους τους υπόλοιπους χαρακτηριστικό ήχο με καταγωγή από το Μιλγουόκι. Μένει να δούμε αν θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους αλλά και σε τι βαθμό θα καταφέρει το μοντέλο να τους βγάλει ασπροπρόσωπους.






Σε περίπτωση τώρα που η LiveWire σου ακούγεται δελεαστική, η τιμή της θα κυμαίνεται περίπου στα 33 χιλιάδες ευρώ ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη από αυτόν τον Αύγουστο στην Ευρώπη σε τρία διαφορετικά χρώματα: πορτοκαλί, κίτρινο και μαύρο.

 
Top