Θα πρέπει να περιμένουμε λιιιιιιίγο ακόμα.

«Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε».

Αυτή είναι η πρώτη κουβέντα που μου είπαν όλοι στο γραφείο όταν τους ενημέρωσα ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα 50 για να μπούμε στη φάση που πραγματικά θα είμαστε πιο χαρούμενοι από ποτέ.

Κι όλα αυτά γιατί μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω για έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία σε δείγμα 50.000 ανθρώπων, ηλικίας άνω των 50 ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι έχουν μπει στην 6η δεκαετία της ζωής τους δηλώνουν πιο χαρούμενοι. Πέρα από αυτό νιώθουν τουλάχιστον 4 χρόνια μικρότεροι σωματικά και 10 χρόνια νεότεροι στη ψυχή και στο μυαλό.

Καμιά σχέση με αυτό που νιώθει στην Ελλάδα ο σημερινός τριαντάρης.

Στη γενιά των σημερινών 50αρηδων, εξάλλου οφείλεται η άνοδος της αγοράς σε αθλητικές δραστηριότητες (οι τύποι πάνε στο γήπεδο), σε ταξίδια στο εξωτερικό και σε διάφορες υπηρεσίες. Όπως και να έχει (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ), έχουν πιο πολλά χρήματα από τους μικρότερους και κάνουν όσα δεν έκαναν νέοι.

Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 60% όσων συμμετείχαν δηλώνει ότι από οικονομικής άποψης είναι καλύτερα στη ζωή του από ποτέ μετά τα 50, ενώ ένας στους τρεις άνω των 65 δηλώνει πως έχει πιο πολλούς στόχους απ' ότι όταν ήταν γύρω στα 30.

Επίσης ο μέσος όρος αναφέρει πως γύρω στα 77 πιστεύει πως αρχίζει να γερνάει ο άνθρωπος, προσδοκώντας να πατήσει τα 84 χρόνια.

Κάθε ηλικία έχει και την ομορφιά της τελικά.

 
Top