Μια από τις διαχρονικότερες και πιο ισχυρές Mustang δεν χάνει ποτέ τη γοητεία της.

Όσα supercars και να κυκλοφορήσουν, η γοητεία του κλασικού θα παραμείνει διαχρονική και αναλλοίωτη για τους αυθεντικούς φίλους των 4 τροχών.


Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με οδηγικό στιλ και υψηλές επιδόσεις τότε το αποτέλεσμα καθιερώνεται ως θρυλικό.

Στην παραπάνω κατηγορία σίγουρα εντάσσεται και αυτή η Shelby GT350 του 1965, την οποία έχει στην κατοχή του ο Καλιφορνέζος μηχανικός Steve Beck.


Την απέκτησε με μόλις $900 όταν έκλεισε τα 18 του χρόνια και πέρα από την εντύπωση που έκανε, κέρδισε με αυτή σε αγώνες (μεταξύ άλλων και το αρκετά απαιτητικό California’s Willow Springs International Raceway) αλλά παράλληλα μάζεψε και μερικές κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Ο Beck διατηρεί την Shelby Mustang του σε άριστη κατάσταση και όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος κάθε φορά που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της νιώθει και πάλι 18 ετών.

H συγκεκριμένη δίπορτη Shelby, για την οποία δημιουργήθηκαν μόλις 562 αντίτυπα, διαθέτει έναν Windsor V8 2-barrel κινητήρα, που της αποδίδει ιπποδύναμη 310 αλόγων και τελική ταχύτητα τα 210 χλμ/ώρα.

Αν αναρωτιέσαι πόσο κοστίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, απλά σου αναφέρουμε πως σε πρόσφατη δημοπρασία ένα παρεμφερές μοντέλο αγοράστηκε με το ποσό των $575.000.

 
Top