Χρήσιμες συμβουλές για να φοράς πάντα σωστά και στιλάτα τα πιο άνετα απ' όλα τα υποδήματα.

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται κάποτε, αθλητικά παπούτσια δεν φορούσες αν δεν ήσουν αθλητής, ράπερ, skater ή απλά πιτσιρικάς. Σήμερα, δεν νοείται να μην υπάρχει στην ενήλικη παπουτσοθήκη σου ένα ζευγάρι sneakers, που μπορείς να το φορέσεις παντού. Κυριολεκτικά. Από τη δουλειά, μέχρι την πρωινή σου βόλτα, το βράδυ στο ποτό, ακόμα και σε επίσημη περίσταση (γάμο, βάπτιση).

Και επειδή εκεί έξω στην αγορά οι επιλογές είναι αμέτρητες, συγκεντρώσαμε όλα τα είδη των sneakers που βρίσκονται φέτος στο προσκήνιο της μόδας και μαζί χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις τους σωστούς ενδυματολογικούς συνδυασμούς.


Τα εκκεντρικά

Πρόκειται για τα λεγόμενα bold sneakers, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο προσκήνιο της μόδας και αποτελούν μεγάλη αδυναμία των διασημότερων οίκων μόδας. Είναι εκκεντρικά τόσο σε χρώματα, όσο και σε σχέδια και υλικά κατασκευής. Κυκλοφορούν σε έντονες αποχρώσεις, διαθέτουν φαρδιές σόλες και larger than life logos.

Ο στιλιστικός κανόνας: Συνδυάζονται με ένα μονόχρωμο και «καθαρό» σύνολο. Δηλαδή με κλασικές, ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό, το μαύρο, το μπλε και το γκρι και με ρούχα που δεν έχουν σχέδια, στάμπες και τίποτα «κραυγαλέο» πάνω τους.


Τα ρετρό

Νοσταλγία δεν κατακλύζει μόνο τις σειρές που stream-άρεις, αλλά και τη μόδα, με την vintage αισθητική να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο και τα fashion trends να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και κυρίως στις δεκαετίες των 50s, 70s και 90s. Πάρε για παράδειγμα τα θρυλικά Stan Smith της Adidas που έκαναν come back πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και συνεχίζουν να θεωρούνται τελευταία τάση της μόδας.

Ο στιλιστικός κανόνας: Τα ρετρό sneakers παντρεύονται ιδανικά με μοντέρνα κομμάτια, όπως είναι τα cropped παντελόνια, που αφήνουν τους αστραγάλους σου εκτεθειμένους, ώστε να προσδώσεις contemporary look στο σύνολό σου.


Τα slip-ons

Υφασμάτινα, δερμάτινα ή καστόρινα, τα κλασικά slip-ons είναι τα sneakers που σε πάνε παντού, από το γραφείο και τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις μέχρι την χαλαρή πρωινή βόλτα σου και το βραδινό ποτό σου. κυκλοφορούν ως επί το πλείστον σε μονόχρωμη έκδοση και έχουν ταυτιστεί τα skater-boys.

Ο στιλιστικός κανόνας: Πρώτον, φοριούνται με τις λεγόμενες «αόρατες» κάλτσες, εκείνες που δεν φαίνονται από το παπούτσι και δεύτερον, συνδυάζονται άψογα με cropped παντελόνια, chino το καλοκαίρι και μάλλινα κοστουμιού το χειμώνα, και με ουδέτερα, κλασικά χρώματα.



Τα terrace

Πρόκειται για τα sneakers με τη χαρακτηριστική λαστιχένια καφέ/μπεζ σόλα, που προσδίδουν ρετρό στυλ σε ένα σύνολο και «γεννήθηκαν» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αγγλίας, για την ακρίβεια στις κερκίδες, μιας και ήταν τα παπούτσια που φορούσαν οι φίλαθλοι.

Ο στιλιστικός κανόνας: Λόγω της vintage αισθητικής τους, τα terrace sneakers απαιτούν smart casual ενδυματολογικούς συνδυασμούς για να είναι το αποτέλεσμα και κομψό και σύγχρονο: μάλλινο παντελόνι, καμπαρντίνα, τουίντ παλτό, ζιβάγκο, τζην πουκάμισο.


Τα minimal

Με την minimal αισθητική να κυριαρχεί στο χώρο του design, ήταν θέμα χρόνου οι απλές γραμμές και φόρμες να πρωταγωνιστήσουν στη μόδα. Κι αν στα ρούχα, η επέλαση της εν λόγω τάσης δεν είναι τόσο εμφανής, στα υποδήματα πάλι είναι κάτι περισσότερο από έκδηλη. Τα minimal sneakers είναι συνήθως μονόχρωμα, λευκά ή μαύρα και κατασκευασμένα από δέρμα, σουέντ ή καμβά.

Ο στιλιστικός κανόνας: Ταιριάζουν ιδανικά με ένα κλασικό κοστούμι ή με ένα «σπασμένο» (παντελόνι, πουκάμισο και blazer) κοστούμι και αποτελούν τον καλύτερο φίλο του smart casual look.


Τα running

Όταν η άνεση των αθλητικών παπουτσιών «παντρεύεται» με το design, τότε «γεννιούνται» τα lifestyle runners, που βγάζουν τα κλασικά runners από το ταρτάν και τα τοποθετούν στη βιομηχανία της μόδας.

Ο στιλιστικός κανόνας: Φόρεσέ τα με tailored κομμάτια (παντελόνι, σακάκι) ή με luxury αθλητικά ρούχα (κολεγιακό πουλόβερ, hoodie, joggers σε στενή, κομψή γραμμή) για να δημιουργήσεις ένα athleisure σύνολο, που αποτελεί και φέτος μεγάλο fashion trend.


Τα μποτάκια

Αν και είναι συνυφασμένα περισσότερο με τα εφηβικά σου χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ως ενήλικας πλέον δεν μπορείς να φορέσεις ένα ζευγάρι μποτάκια sneakers. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κάνεις ενδυματολογικά «παντρέματα», που δεν σε επιστρέφουν στα σχολικά θρανία.

Ο στιλιστικός κανόνας: Επένδυσε σε casual, αλλά επουδενί «ατσούμπαλα» και «πρόχειρα» κομμάτια, όπως είναι τα φανελένια πουκάμισα, τα oxford πουκάμισα, τα chino παντελόνια, τα κλασικά πουλόβερ και t-shirts, τα bomber jackets.

 
Top