Γιατί και το ρεβέρ έχει τη χάρη του, αρκεί να ξέρεις να το διαχειριστείς. Αν δεν ξέρεις, αυτά τα tips θα σε διαφωτίσουν.

Τα αυθεντικά stylish αρσενικά, όπως έχουμε ξαναπεί επανειλημμένα, δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουν απ' έξω κι ανακατωτά τις τάσεις της μόδας αλλά και επειδή κατέχουν στο έπακρο τα μικρά μυστικά του στυλ. Τις λεπτομέρειες, δηλαδή, που κάνουν τη διαφορά σε κάθε εμφάνιση, όσο casual ή επίσημη κι αν είναι αυτή.

Μια από αυτές τις λεπτομέρειες σε κάθε ανεπίσημη εμφάνιση είναι και τα γυρισμένα μπατζάκια. Τα παλιά καλά ρεβέρ, που που πλέον εμφανίζονται σε όλα τα παντελόνια από τα τζην μέχρι τα chinos. Ιδού, λοιπόν, τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να το γυρίσεις κι εσύ το ρεβέρ σωστά, χωρίς να τζογάρεις με την εικόνα σου.

Πρόσεξε αν δένει με τα υπόλοιπα ρούχα σου

Για αρχή, δες καλά αυτή τη φωτό:

Δύο τύποι με casual ντύσιμο που ξέρουν ακριβώς πως να υποστηρίξουν το ρεβέρ. Τζην και οι δύο, λευκό t-shirt και μπότες o ένας αλά Steve McQueen, πουκάμισο και μπότες ο άλλος. Αλάνθαστοι και μέσα στο κλίμα.

Λάβε υπόψη το μήκος και τη γραμμή του παντελονιού



Αν το παντελόνι σου έχει στενή γραμμή, μην το κουράζεις: γύρισέ τα μπατζάκια χωρίς πολλά - πολλά, φροντίζοντας (προφανώς) και τα δύο να έχουν το ίδιο μήκος. Αν πάλι το παντελόνι σου είναι λίγο πιο αεράτο και, ενδεχομένως, λίγο πιο μακρύ από το κανονικό - σαν του Leo, καλή ώρα - τότε καλό θα ήταν να βρεις έναν ράφτη που εμπιστεύεσαι για να το κοντύνει όσο πρέπει. Αφού το παντελόνι σου αποκτήσει το σωστό μήκος, τότε μόνο θα ξέρεις μέχρι που πρέπει να το γυρίζεις. Κάτι που, τέλος, μας φέρνει στο εξής...

Σταμάτα εκεί που πρέπει



Το ζητούμενο εδώ είναι να αναβαθμίσεις την εμφάνισή σου, όχι να θυμίζεις ψαρά που βγάζει το μεροκάματο σε κάποιο ελληνικό νησί. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, πρόσεξε πόσο ψηλά θα ανεβάσεις τα μπατζάκια σου (και πόσο αστράγαλο θα δείχνεις, τελικά). Λάβε μόνο υπόψη ότι το μήκος κάθε «γυρίσματος» δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δυόμιση με τρία εκατοστά. 

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις αμφιβολίες για το αν το μήκος των ρεβέρ του παντελονιού σου είναι σωστό, εμπιστέψου τον καθρέπτη σου (ο οποίος, ως γνωστόν, λέει πάντα την αλήθεια). Περισσότερα στο διαφωτιστικό βίντεο που ακολουθεί.

 
Top