Για να μην κάθεσαι σαν χαμένος στην καρέκλα, φτιάξαμε ένα γλωσσάρι για να μιλάς τη γλώσσα του από το επόμενο κιόλας ραντεβού.


Αν κάθε φορά που επισκέπτεσαι τον κουρέα σου, κάθεσαι στην καρέκλα αγαλματάκι ακούνητο, αμίλητο, αγέλαστο μέχρι εκείνος να καλλωπίσει τα μαλλιά και τα μούσια σου, αδυνατώντας να καταλάβεις λέξη από αυτά που σου λέει, τότε έχεις κάνει κλικ στο σωστό άρθρο.



Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι να ξέρεις, ώστε την επόμενη φορά που θα κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο να αφήσεις έξω από την πόρτα τον παλιό μουγγοθόδωρο και ανίδεο από grooming εαυτό σου και να γίνεις λιγάκι πιο ομιλητικός και εκφραστικός σε σχέση με τα θέλω σου. Με λίγα λόγια, να γνωρίζεις πώς να εξηγήσεις στον μπαρμπέρη σου τι κούρεμα θέλεις να σου κάνει και φυσικά να καταλαβαίνεις τι σου λέει εκείνος, χωρίς να googlάρεις κρυφά το καθετί που ξεστομίζει.

Μάθε λοιπόν πώς θα μιλάς τη γλώσσα του μέσα από το χρήσιμο οδηγό – γλωσσάρι που φτιάξαμε αποκλειστικά και μόνο για σένα και τις τρίχες σου.


Γωνίες

Σε περίπτωση που σου πει ότι τσεκάρει τις γωνίες σου, μην παρεξηγηθείς. Δεν θέλει κάτι πονηρό από σένα. Απλά, ελέγχει το σχήμα του προσώπου σου για να σου προτείνει κουρέματα και μούσια που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σου.


Buzz cut

Το γνωστό ως ξυρισμένο κεφάλι ή κούρεμα με την ψιλή με τη χρήση ξυριστικής μηχανής.
Blunt cutting

Πρόκειται για τον τρόπο κουρέματος των μαλλιών σε ίσια, ευθεία γραμμή. Τη φράση αυτή θα την ακούσεις μόνο στην περίπτωση που έχεις μακριά μαλλιά.
Crew cut

Είναι ένα κλασικό κοντό κούρεμα με τα μαλλιά της κορυφής να είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού σου. Ουσιαστικά, το crew cut είναι ένα σύγχρονο στρατιωτικό κούρεμα, που συνήθιζαν να υιοθετούν πίσω στον μακρινό 18ο αιώνα.


Fade



Αποτελεί την απόλυτη τάση στο hairstyle του 2017 και πρόκειται για ένα κούρεμα που δίνει έμφαση στην πυκνότητα της τρίχας στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ «σβήνει» έντονα στα πλάγια, διατηρώντας παράλληλα περισσότερο μαλλί στο σημείο του σβέρκου.


Fringe

Κοινώς αφέλειες ή φράντζα και κάπου εδώ η απορία σου πρέπει να λύθηκε.
Haircuts vs Hairstyles

Το πρώτο είναι το κούρεμα. Το δεύτερο είναι το χτένισμα.
Κερατίνη

Αποτελεί όχι μόνο βασικό συστατικό της τρίχας των μαλλιών (σε ποσοστό περισσότερο από το 90%), αλλά και πρωτεΐνη που παράγεται από τον ίδιο σου τον οργανισμό.
Μελανίνη

Χρωστική ουσία που χαρίζει χρώμα στα μαλλιά, αλλά και στο δέρμα σου. Στην έλλειψή της, οφείλεται το γκριζάρισμα της τρίχας σου.
Μινοξιδίλη

Περιφερικό αγγειοδιασταλτικό, που όταν εφαρμόζεται τοπικά έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας σε άτομα με προβλήματα τριχόπτωσης.
Pompadour

Από τα πιο «ψαγμένα» χτενίσματα, που χαρίζει όγκο και ύψος στην κορυφή του κεφαλιού σου και το οποίο έκαναν μόδα οι Elvis, Marlon Brando και James Dean. Σήμερα, η τεχνική του μπομπαρίσματος των μαλλιών στο πάνω μέρος χρησιμοποιείται συχνά στο fade, που είδαμε παραπάνω.


Undercut

Ή αλλιώς skin fade, με τα πλαϊνά να είναι εντελώς ξυρισμένα και ένα λοφίο να στέκει υπερήφανο στην κορυφή του κεφαλιού σου. Διάβασε περισσότερα για το undercut εδώ.
Τaper

Αποτελεί είδος του περίφημου fade και ως εκ τούτου ακολουθεί τη βασική αρχή του: τα μαλλιά είναι πιο μακριά στην κορυφή και πιο κοντοκουρεμένα στο πλάι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η μόνη διαφορά του taper με το κλασικό fade είναι ότι το τελείωμα του έχει ένα σαφώς πιο στρογγυλεμένο σχήμα.


Point cutting

Ή αλλιώς chipping είναι μία από τις τεχνικές με τις οποίες οι κομμωτές φιλάρουν τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας το ψαλίδι σε κλειστή γωνία για να δημιουργηθούν μύτες.

 
Top