Όλα εκείνα τα πράγματα που βοηθούν έναν άντρα να ζήσει περισσότερο και καλύτερα.
Αν υπάρχει ένα μόνο πράγμα που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος -εκτός ίσως από μερικά εκατομμύρια Ευρώ- αυτό ενδεχομένως να είναι μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Και φαίνεται πως η επιστήμη, γι' ακόμη μια φορά, βρήκε το κλειδί, τουλάχιστον όσον αφορά τους άντρες.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, αυτή, αυτή και αυτή τη μελέτη αλλά και αυτό το επιστημονικό βιβλίο, υπάρχουν έξι πολύ σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής. Και είναι οι παρακάτω.

Να χαζεύεις γυναικεία στήθη

Κοιτάζοντας γυναικεία στήθη αποκτάς θετική ψυχολογία αναφέρει έρευνα του Columbia και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε; Οι μελετητές κατέγραφαν τα συναισθήματα και έπειτα τις επιπτώσεις που έχει η θέαση ευχάριστων πραγμάτων σε άντρες, για έναν ολόκληρο χρόνο. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με στεφανιαία νόσο αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα κατά 37%, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αυτούς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Να κάνεις πολύ σεξ

Μια μελέτη στο BMJ διαπίστωσε ότι το σεξ θα μπορούσε να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας ενός άντρα κατά 50%. Εκτός όλων των άλλων, το σεξ απελευθερώνει την σεροτονίνη aka την ευτυχισμένη ορμόνη, που έχει την ιδιότητα να σε κάνει να νιώθεις γενικά καλύτερα. Αυτό μεταφράζεται σε 3 με 8 χρόνια παραπάνω ζωής.

Να παντρευτείς
Να και κάτι που μάλλον δεν περίμενες. Μια έρευνα του Harvardανάμεσα σε 127.000 Αμερικανούς διαπίστωσε πως οι άντρες που παντρεύονται μετά την ηλικία των 25 ετών έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από αυτούς που το κάνουν νωρίτερα.

Να αποκτήσεις παιδιά

Σαν φυσική εξέλιξη του προηγουμένου, έρχεται και αυτό. Μια μελέτη στο Journal of Epidemiology & Community Health διαπίστωσε πως οι άντρες που έχουν παιδιά ζουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερα σε σχέση με τους άτεκνους μετά τα 60 και 8 μήνες παραπάνω μετά τα 80. Δεν τα λες και άσχημα.

Να είσαι υπεύθυνος

Το αίσθημα ευθύνης κάνει θαύματα αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα όσα αναφέρει η έρευνα του Journal of Personality and Social Psychology. Εκτός όλων των άλλων παρατηρήθηκε πως οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν να φροντίσουν κάποια φυτά έχουν βελτιώσει τομείς όπως η κοινωνικοποίηση, η εγρήγορση και η γενική λειτουργία του οργανισμού τους.

Να έχεις μπυροκοιλιά

Οι περισσότεροι βάζουν μερικά κιλά μετά το γάμο τους ή όταν αποκτήσουν παιδιά. Στο βιβλίο How Men Age υποστηρίζεται πως οι άντρες με κοιλίτσα είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή ή καρκίνο του προστάτη. Κερασάκι στην τούρτα αυτό που τονίζει ο συγγραφέας Richard G. Bribiescas: Τα αυξανόμενα επίπεδα λίπους στην πραγματικότητα σε καθιστούν πιο ελκυστικό στις γυναίκες.

 
Top