Oι κανόνες για το dress code σε έναν γάμο είναι συγκεχυμένοι.
Κάθε φορά που λαμβάνουμε μια πρόσκληση σε ένα τέτοιο χαρμόσυνο γεγονός η πρώτη μας σκέψη είναι «τι πρέπει να φορέσω τώρα»;

Είναι εκείνη η στιγμή -ίσως η μοναδική- που η απάντηση «το μαύρο φόρεμα» δεν είναι αυτονόητη, αφού σε όλες τις άλλες περιστάσεις, περισσότερο ή λιγότερο επίσημες, είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Για να το ξεκαθαρίσουμε το μαύρο φόρεμα είναι elegant και διαχρονικό και προλήψεις του τύπου είναι γρουσουζιά, απλά δεν τις ακούμε.

Ανεξάρτητα από ό, τι ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας, είμαστε εδώ για να λύσουμε τη συζήτηση μια για πάντα: Ναι, μπορούμε να φορέσουμε αυτό το πανέμορφο μαύρο φόρεμα στην επόμενη τελετή στην οποία θα πάμε. Δίνουμε στους εαυτούς μας άδεια να σταματήσουμε να το αμφισβητούμε.

Στους γάμους της άνοιξης και του καλοκαιριού όμως, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα, μιας και τα υφάσματα είναι πιο ελαφριά και τα χρώματα πιο φωτεινά.

Όταν είστε καλεσμένη σε ένα γάμο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην επισκιάσετε ή στεναχωρήσετε τη νύφη. Καλύτερα αποφύγετε το λευκό και το ιβουάρ. Πέρα από τα υπέροχα pastel, ροζ, γαλάζια και τα prints (και αυτά ας είναι διακριτικά και «ήσυχα») οι ειδικοί των γάμων λένε ναι στο μαύρο.



Στόχος είναι να φαίνεστε κομψές με ένα λουκ όχι πολύ δραματικό ή υπερβολικό. Το μαύρο είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή. Είναι σαγηνευτικό χωρίς όμως να βγάζει μάτι.

Δώστε σημασία στα υφάσματα, τα μήκη, τις λεπτομέρειες. Την άνοιξη, το μετάξι, το σατέν και το βαμβάκι είναι ιδανικά. Ένα απλό και λιτό slip dress φόρεμα ή αμάνικο σε γραμμή Α ή jumpsuit μπορεί να δείχνει πολύ γιορτινό ανάλογα τα παπούτσια τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που θα επιλέξετε να το συνδυάσετε.

Για αυτό λοιπόν η απάντηση είναι μία και είναι η εξής. Το μαύρο δεν είναι κατάλληλο για ένα γάμο, αν το φόρεμα είναι πολύ στενό, απίστευτα κοντό, με πολύ βαθύ ντεκολτέ, ή κατάλληλο για μια νύχτα στο Λας Βέγκας (ξεχάστε τις παγιέτες και τα μεταλλιζέ). Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να το επιλέξετε και να εντυπωσιάσετε.



Topshop



SID NEIGUM,Net-a-porter



Revolve



Revolve



Zara

 
Top