Το να κάνεις unboxing ένα ολοκαίνουργιο προϊόν ομορφιάς είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα στον κόσμο.

Οι beauty editors και όλες οι λάτρεις του beauty το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα.

Τα βήματα απλά και σταθερά. Το αγοράζεις, το ανοίγεις ενθουσιασμένη και ανυπομονείς να το απλώσεις το βράδυ στην επιδερμίδα σου.

Ξέρεις βέβαια ότι τα αποτελέσματα που υπόσχεται το νέο σου παιχνίδι δεν θα φανούν από την πρώτη μέρα. Το χρησιμοποιείς καθημερινά για μια εβδομάδα και κάθε πρωί κοιτάζεσαι στον καθρέφτη εξεταστικά, προσπαθώντας να καταλάβεις αν τελικά υπάρχει κάποια διαφορά στο πρόσωπο σου. Το θες πολύ.

Θες να το πιστέψεις πως ναι, δεν έδωσες τόσα χρήματα άδικα και το πολυδιαφημισμένο σούπερ προϊόν ενυδάτωσης μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα σου. Αλλά μάταια. Όσο και να κοιτάζεσαι, μοιάζει να μην έχει αλλάξει τίποτα και κάπως έτσι χάνεται ο ενθουσιασμός σου.

Με τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά και τόσες διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον χρόνο δράσης τους είναι αδύνατο να γνωρίζεις αν πραγματικά το πολλά υποσχόμενο μπουκαλάκι κάνει δουλειά.

Σπυράκια, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα, υπάρχουν σίγουρα πολλά προφανή σημάδια που αποκαλύπτουν πως αυτό που χρησιμοποιείς δεν κάνει για σένα και την επιδερμίδα σου.



Το αντίθετο είναι αρκετά σπάνιο. Κι όμως υπάρχει ένα έξυπνο τιπ για να καταλάβεις αν τα καλλυντικά σου λειτουργούν καλά με το δέρμα σου αν δεν μπορείς να το διακρίνεις με τα μάτια. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πως το μυστικό βρίσκεται στο μακιγιάζ σου.

Μόνο όταν χρησιμοποιείς ένα προϊόν για μέρες, χωρίς η επιδερμίδα σου να εμφανίσει τα παραπάνω συμπτώματα αλλά και το μακιγιάζ να παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο, μπορείς να είσαι βέβαιη πως χρησιμοποιείς τα σωστά.

Εκτός από την επιδερμίδα, το κάθε skincare προϊόν πρέπει να μπορεί να λειτουργεί καλά και με το μακιγιάζ σου. Να εφαρμόζεται εύκολα και να έχει πραγματικά μεγάλη διάρκεια χωρίς να «τρέχει». Τότε ξέρεις πως το πρόσωπο σου είναι σωστά ενυδατωμένο.

Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας για κάθε ενυδατικό προϊόν.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς κάθε μέρα το primer πριν το foundation σου και έτσι κερδίζεις χρόνο και προϊόν.

Όσον αφορά το ξηρό δέρμα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά. Λειτουργεί όπως το πιο ώριμο δέρμα και είναι επιρρεπές στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ωστόσο ο χρυσός κανόνας λειτουργεί και εδώ.

Έτσι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διορθώσεις το make up σου σκέψου το καλύτερα; Μήπως η επιδερμίδα σου δεν είναι σωστά ενυδατωμένη;

 
Top