Δεν είμαστε φεμινίστριες, τους αγαπάμε τους άνδρες και τους θέλουμε στη ζωή μας. Αλλά δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε από αυτούς. Δεν τους ζητάμε απελπισμένα. Μπορούμε χωρίς αυτούς σε πολλές καταστάσεις της ζωής μας και μάλιστα στις παρακάτω, επιβάλλεται να μπορούμε να λειτουργήσουμε και μόνες μας. 

Εάν ρωτάς την γνώμη μου, δεν χρειάζεται ένας άντρας για να:

1. Νιώσεις καλά με τον εαυτό σου
Καλά τα κοπλιμέντα, ωραία η αυτοπεποίθηση που σου προσφέρει ένα «πέσιμο», αλλά εάν δεν τα έχεις βρει εσύ με τον εαυτό σου, τότε ο άντρας δε μπορεί να σου κάνει τίποτα.

2. Πάρεις αποφάσεις

Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες –ίσως να έχουμε δώσει κι εμείς το δικαίωμα. Κι όμως! Δε χρειάζεται ένας άντρας για να σε σπρώξει ώστε να πάρεις τη σωστή απόφαση σε όλες τις πτυχές της ζωής σου, μπορείς και μόνη σου.

3. Οργανώσεις τα οικονομικά σου


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες δεν τα πηγαίναμε καλά στα μαθηματικά όταν ήμασταν σχολείο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουμε πάνω από τον κεφάλι μας έναν νταβατζή για να μου πει που και πως θα διαχειριστώ τα χρήματά μου. Ξέρω πολύ καλά, κι αν δεν ξέρω, θα μάθω.

4. Επιδιορθώσεις πράγματα
Ε, δε σου λέω να βάλεις τα υδραυλικά στο σπίτι σου, αλλά μην νομίζεις ότι ένας άντρας έχει έμφυτο το ταλέντο να καρφώνει ένα κάδρο ή να αλλάζει λάστιχο στο αυτοκίνητο. Απλά, ασχολήθηκε και έμαθε.

5. Ανοίξεις βάζα




Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, ό,τι με ταλαιπωρούσε, το έδινα σε κάποιον άντρα του σπιτιού να το ανοίξει. Βάζο, μπουκάλι κτλ. Εκεί, μου ήταν όντως χρήσιμος ένας άντρας. Μέχρι που διαπίστωσα πώς αν βάλεις αυτό που θέλεις να ανοίξεις, κάτω από ζεστό νερό, τότε ανοίγει πολύ πιο εύκολα.

6. Σηκώσεις πράγματα


Εδώ δεν παίζουμε, γιατί η μέση μας μπορεί να καταστραφεί με τέτοιου είδους… lifts. Παρόλα αυτά, εάν είσαι γυμνασμένη ή ξέρεις να βάζεις το σώμα σου σωστά για να σηκώσεις ένα αντικείμενο, τότε σίγουρα δεν χρειάζεσαι κάποιον άντρα. Εάν είναι πολύ βαρύ, απλά κάλεσε τις φίλες σου!

7. Αποφασίζεις για ασφαλές σεξ
Ούτε συζήτηση! Δεν περιμένουμε από τον άλλον να έχει προφυλακτικό μαζί του, έχουμε πάντα μαζί μας γιατί εμείς ορίζουμε και αποφασίζουμε για το ασφαλές σεξ. Κι εδώ, είμαι κάθετη.

8. Σε υπερασπιστεί




Δεν είμαστε στο δημοτικό που ήθελες ο μικρός Γιωργάκης να τσακωθεί για σένα, να μαλώσει με τον μικρό Γιαννάκη για να σου δώσει πίσω τις ξυλομπογιές. Μπορείς και εσύ να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

 
Top