Ο πρώην αστέρας του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αναρρώνει από την επέμβαση στην καρδιά του στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, δήλωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπός του Ντάνιελ Κέτσελ.

«Οι πρώτες του λέξεις ήταν όντως “I’m back”, οπότε έχει καλή διάθεση», σχολίασε ο Κέτσελ, αναφερόμενος στη διάσημη ατάκα του Σβαρτσενέγκερ από την ταινία «Ο Εξολοθρευτής».

Ο 70χρονος Σβαρτσενέγκερ που κατάγεται από την Αυστρία υποβλήθηκε σε νέα αντικατάσταση της πνευμονικής του βαλβίδας, η οποία είχε αντικατασταθεί για πρώτη φορά το 1997 εξαιτίας μιας εκ γενετής βλάβης της καρδιάς του.

Τότε ο Σβαρτσενέγκερ είχε διαψεύσει ότι το πρόβλημα στην καρδιά του είχε προκύψει από τη χρήση στεροειδών την περίοδο που ήταν bodybuilder, κάτι που όμως έχει παραδεχθεί ότι έκανε.

Η βαλβίδα που είχε τοποθετήσει το 1997 είχε συγκεκριμένο χρόνο ζωής και «τον ξεπέρασε, οπότε επέλεξε να την αντικαταστήσει χθες μέσω μιας λιγότερο επεμβατικής διαδικασίας με αντικατάσταση βαλβίδας μέσω καθετήρα», εξήγησε ο Κέτσελ σε ανακοίνωσή του στο Twitter.

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν επιβεβαίωσε την είδηση που μετέδωσε ο ιστότοπος TMZ, σύμφωνα με τον οποίο υπήρξαν επιπλοκές στη διάρκεια της αντικατάστασης βαλβίδας με καθετήρα, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς να προχωρήσουν σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ευχήθηκε στον πρώην πρωταθλητή του bodybuilding γρήγορα ανάρρωσή και «πολλή δύναμη». Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουρτς πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να τον συναντήσει τον Μάιο στη διάρκεια μιας προγραμματισμένης διάσκεψης για το κλίμα.

Ο Σβαρτσενέγκερ έγινε διάσημος με τους ρόλους του στις ταινίας «Ο Εξολοθρευτής» και «Total Recall», έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα στο bodybuilding. Το 2003 μπήκε στην πολιτική όταν εκλέχθηκε κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, μια θέση στην οποία επανεξελέγη.

Πλέον ο Αυστριακός εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως αναφορικά με την περιβαλλοντική του πολιτική.

 
Top