Ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να μιλάμε λίγο για το bronzer.

Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει έρθει η άνοιξη και θέλουμε σίγα σιγά να δώσουμε στο πρόσωπο μας μια ελαφριά ηλιοκαμένη λάμψη.

Το ρουζ παραμερίζεται και το μπρόνζερ έρχεται μπροστά στο vanity table, χαρίζοντάς μας ένα πιο υγιές και φυσικό χρώμα, με διακριτικούς ιριδισμούς σαν να κάθισες με το πρόσωπο στραμμένο προς τον ήλιο λίγη ώρα παραπάνω σε μια Κυριακάτικη βόλτα.

Το αποτέλεσμα του αισθησιακό, λαμπερό σαγηνευτικό. H sun kissed επιδερμίδα γίνεται ξανά ο επιθυμητός στόχος στο μακιγιάζ.

Το μυστικό στο bronzer εκτός από την σωστή εφαρμογή είναι και η κατάλληλη απόχρωση για κάθε τόνο επιδερμίδας, αυτή δηλαδή που αναδεικνύει περισσότερο το πρόσωπο σου.

Πώς όμως να διαλέξεις το σωστό για σένα για να αποφύγεις την αφύσικη -υπερβολικά πορτοκαλί- όψη; Είναι πιο εύκολο από ό, τι φαίνεται και με τις συμβουλές και τα τιπ των ειδικών του μακιγιάζ μπορείς να βρεις κι εσύ την σωστή απόχρωση.

Διάβασε πώς να βρεις το τέλειο bronzer για τον τόνο του δέρματος σου και λάμψε άφοβα.

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Όταν ψάχνεις για bronzer, το χρώμα είναι το νούμερο ένα.

Αναζήτησε μια απόχρωση που μιμείται εκείνη της επιδερμίδας σου όταν είναι αληθινά αναψοκοκκινισμένη και μαυρισμένη από τον ήλιο.

Για ανοιχτές επιδερμίδες, oι ουδέτεροι ή χρυσοί τόνοι είναι οι καλύτεροι.

Μην πας προς τις πιο σκούρες ή πιο κόκκινες αποχρώσεις. Μείνε μακριά από τις ζεστές αποχρώσεις, που τείνουν να φαίνονται πορτοκαλί πάνω σε ανοιχτούς τόνους δέρματος.

Clinique, True Bronze Pressed Powder Bronzer, Sephora



Μεσαία προς μαυρισμένη επιδερμίδα

Το φινίρισμα του bronzer μπορεί να παίξει ρόλο στην επιλογή χρώματος. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς- είτε πρόκειται για μια ελαφριά ηλιοκαμένη λάμψη είτε για να κάνεις contouring – έχε στο μυαλό πως το μπρόνζερ αντανακλά φως και κάνει κάθε σημείο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Αν έχεις μεσαία επιδερμίδα είσαι από τις τυχερές, αφού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές φόρμουλες. Ελαφρώς ζεστές ή πιο δροσερές αποχρώσεις με λίγο χρυσό μπορούν να λειτουργήσουν και θα δώσουν μια ωραία, υγιή λάμψη.

Εstée Lauder, Bronzer Goddess, Sephora



Σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Η επιλογή bronzer για μελαχρινές επιδερμίδες είναι πρόκληση, αφού πολλές δεν αποχρώσεις φαίνονται. Δοκίμασε πορτοκαλί ή κόκκινες αποχρώσεις της terra-cotta, και η λάμψη με μέτρο.

Ιδανικά πες ναι στο χρυσό φινίρισμα και όχι σε κάτι πιο ροζ ή ασημί που θα δείχνει γκρίζο επάνω στο πρόσωπο σου. Επίσης ξέχνα τα ουδέτερα ή κίτρινα χρώματα.

Τώρα που ξέρεις πώς να επιλέξεις την ιδανική απόχρωση μπρόνζερ για εσένα, κάνε γρήγορα ένα δικό σου και άπλωσε και λίγο και στο ντεκολτέ. Ο Απρίλης δεν αργεί και σε καμία δεν αρέσει να δείχνει κάτασπρη μέσα από το ανοιξιάτικο φλοραλ φόρεμα της. Η ώρα για self tanning πλησιάζει μέχρι τότε όμως το μπρόνζερ είναι απαραίτητο.

Too Faced, Bronzed Peach, Sephora


bovary.gr
 
Top