To 1994 η Toyota παρουσίασε το RAV4, ένα τετρακίνητο μοντέλο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των SUV. Σήμερα ο ιαπωνικός κολοσσός λανσάρει την 5η γενιά του, η οποία θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στις αρχές του 2019.

Σε επίπεδο σχεδίασης η εταιρεία έχει υιοθετήσει πιο δυναμικά στοιχεία, με πολλά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο FT-AC που γνωρίσαμε πέρυσι στην έκθεση του Λος Άντζελες. Σαν βάση έχει χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα TNGA για καλύτερη οδική συμπεριφορά και οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν αυξηθεί. Στην καμπίνα του νέου RAV4 βλέπουμε μια εντελώς φρέσκια αισθητική, όπου στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί το νέο σύστημα πολυμέσων της Toyota (με την ονομασία Entune). Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, μεγάλη βελτίωση έχουμε και στον τομέα των παρεχόμενων χώρων.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) και ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει 2.5 λίτρων μοτέρ βενζίνης με ηλεκτροκινητήρα.

Σημειώστε πως η υβριδική έκδοση θα συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης AWD-i, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. 





 
Top