Άγχος, κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των ματιών μας και τα κάνουν να δείχνουν κουρασμένα, ενδεχομένως πρησμένα και με αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους

Κατά συνέπεια η γενικότερη όψη του προσώπου μας δείχνει θαμπή και γερασμένη, πράγμα που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση. Τα κουρασμένα μάτια είναι κάτι που χαλάει την εικόνα μας. Αλλά αυτό θα αλλάξει σήμερα κιόλας.

Φυσικά όταν λέμε πως η ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας το εννοούμε 100%.

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη.

Έχει ανάγκη από ευγενικά, φυσικά συστατικά που μπορούν να την ανακουφίσουν και να βελτιώσουν την υγεία της από μέσα. Δεν μιλάμε όμως μόνο για την σωστή διατροφή και την κατανάλωση νερού που τα θεωρούμε δεδομένα και δεν το συζητάμε.

Υπάρχουν 8 βασικά τιπ ομορφιάς για να πετύχετε πραγματικά ξεκούραστα μάτια, ανοιχτό και λαμπερό δέρμα και φυσικά μι πιο φρέσκια και νεανική εικόνα.

Εμείς δημιουργήσαμε μια λίστα με όλα τα βήματα που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Biotherm

Καταπολεμήστε το πρήξιμο με την καφεΐνη

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα στην περιοχή και τείνει να κρεμάει. Σχηματίζονται δηλαδή οι γνωστές σακούλες.

Το πρωί εφαρμόστε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη το πρωί για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος υγρού που προκαλεί πρήξιμο,. Τη νύχτα, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που διεγείρει την ελαστίνη για να βοηθήσει το δέρμα σας να επανελθει πίσω στο αρχικό του σχήμα.

Διατροφή πλούσια σε σίδηρο

Αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις σακούλες κάτω από τα μάτια,ακόμα κι αν κοιμάστε το απαιτούμενο 8ωρο, είναι πιθανό να ευθύνεται η διατροφή σας. Κρυφές αλλεργίες σε τρόφιμα ή έλλειψη σιδήρου είναι δύο βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στα κουρασμένα μάτια. Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι, λίπη και σάκχαρα, θα μπορούσε επίσης να είναι φταίει, εξηγούν οι διατροφολόγοι.

Αντικαταστήστε το γάλα, το σιτάρι και τη σόγια, που μπορεί να προκαλούν αλλεργία και ξεκινήστε να τρώτε τρόφιμα όπως μπανάνες, για να αντισταθμίσετε την κατακράτηση αλατιού που προκαλεί πρήξιμο και σπανάκι, για υγιή παραγωγή κολλαγόνου, κυκλοφορία και παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Shutterstock

Νude eyeliner

Χρησιμοποιώντας ένα μαύρο μολύβι, ειδικά στo κάτω βλέφαρο είναι πιθανό οι κύκλοι κάτω από τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο έντονοι.

Αντ 'αυτού, δοκιμάστε ένα ουδέτερο μπεζ μολύβι για να ευθυγραμμίσετε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Θα βοηθήσει να κρύψετε κάθε ερυθρότητα . Στη συνέχεια,απλώστε μια φωτεινή σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας για μια πιο ξεκούραστη λάμψη.

Βελτιώστε τις ρυτίδες με ρετινόλη

Καθώς μεγαλώνουμε και με την χρόνια έκθεση στον ήλιο οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια αυξάνονται. Το κολλαγόνο στο δέρμα,η πρωτεΐνη που βοηθά να διατηρηθεί η επιδερμίδα δυνατή και φωτεινή μειώνεται αισθητά.

Η ρετινόλη πρέπει να αποτελεί βασικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σας. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει την επιδερμίδα και βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.. Εφαρμόστε το πρωί πριν από την ενυδατική κρέμα και το μακιγιάζ σας, μια κρέμα με ρετινόλη.

Shutterstock

Δώστε λάμψη στους μαύρους κύκλους με βιταμίνη C

Όταν είστε εξαντλημένες η πρώτη κίνηση που κάνετε είναι να τρίψετε τα μάτια σας, κάτι που δεν είναι καλό αφού μπορεί να προκαλέσει τους μαυρους κύκλους

Και η βιταμίνη C, λειτουργεί και μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές κηλίδες κάτω από τα μάτια αλλά και σε όλο το πρόσωπο. Αναζητήστε την ανάμεσα στα συστατικά των skin care προϊόντων σας.

Η σωστή κάλυψη

Kατά την εφαρμογή του κονσίλερ κάνουμε συχνά λάθη που τονίζουν την κατάσταση των ματιών μας αντί να την κρύβουν Απλώστε απαλά το concealer από την εσωτερική γωνία του ματιού, ελαφρώς προς τα κάτω και έξω στην εξωτερική γωνία του ματιού ώστε να σχηματίζεται ένα μικρό τρίγωνο. Έτσι θα καλύψετε κάθε κηλίδα και θα φωτίσετε όλο το πρόσωπό σας.

Δοκιμάστε μια μάσκα

Η σωστή διατροφή, η κατανάλωση νερού και η ξεκούραση είναι must αλλά χρειάζονται λίγο χρόνο για να δείξουν αποτέλεσμα.

Για αυτό υπάρχουν οι μάσκες που θρέφουν και διαχέουν όλα τα απαραίτητα συστατικά κατευθείαν στην περιοχή των ματιών.

Μάσκες με το αντιοξειδωτικά στοιχεία (ιδανικά πράσινες) , όπως και τα patches που κυκλοφορούν στην αγορά είναι θαυματουργά και έχουν άμεσο αποτέλεσμα.



Mάθετε τα βασικά

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια προϊόντα μακιγιάζ θα λειτουργήσουν καλύτερα, αλλά ξέρουμε τα συστατικά που είναι απαραίτητα στα μάτια.



Η βιταμίνη C επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου για να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση κύκλων κάτω από τα μάτια, η zeaxanthin αντισταθμίζει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και η chlorella σφίγγει και λειαίνει μειώνοντας συγχρόνως το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

Estee Lauder
 
Top