Αδυναμία στα τζην όλοι έχουμε. Είναι άλλωστε πρακτικά, άνετα και πάντα στη μόδα, βρέξει – χιονίσει. Αυτό είναι το ατού τους. Αυτό όμως είναι ταυτόχρονα και η παγίδα τους, μιας και δεν θέλει πολύ να πέσεις στη λούμπα του να φοράς κάθε μέρα το ίδιο ή σε παραλλαγές denim παντελόνι.

Οι επτά εναλλακτικές επιλογές που ακολουθούν απαρτίζονται από κλασικές αξίες, αλλά και από μοντέρνα κομμάτια, που αξίζει να κρεμάσεις στη ντουλάπα σου για να σταματήσεις επιτέλους να φοράς συνέχεια τζην και να διαφοροποιήσεις το στυλ σου.

Το κοτλέ

Με τη θρυλική δεκαετία του 1970 να αναβιώνει και φέτος στην αντρική γκαρνταρόμπα, δεν είναι δύσκολο να φανταστείς ποιο είναι εκείνο το ύφασμα που κάνει δυναμικό come back στα παντελόνια σου: το κοτλέ. Το υλικό που έχει ταυτιστεί με τους άντρες που «μυρίζουν» ναφθαλίνη είναι τόσο αμφιλεγόμενο, όσο και το χρώμα που του ταιριάζει πιο πολύ απ' όλα, το καφέ. Ο συνδυασμός των δύο είναι σίγουρα ρετρό και σίγουρα '70s.

Πώς να το συνδυάσεις: Αν θες να κάνεις τον απόλυτο ρετρό και '70s συνδυασμό, διάλεξε ένα καφέ, κοτλέ παντελόνι και «πάντρεψέ» το με ένα μαύρο ζιβάγκο με κλασικό, στενό λαιμό. Ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι δερμάτινα brogues σε σκούρο καφέ χρώμα.

Το μάλλινο

Είτε είναι σε μοντέρνα γραμμή και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, είτε σε πιο κλασική και πέφτει χαλαρά στο σώμα σου, προσφέροντάς σου άνεση και στυλ, το μάλλινο παντελόνι είναι η χειμερινή εκδοχή του κλασικού παντελονιού κοστουμιού. Είναι κατάλληλο τόσο για casual όσο και για επίσημες περιστάσεις.

Πώς να το συνδυάσεις: Το μάλλινο παντελόνι αγαπά τόσο τα ρετρό sneakers, όσο και τα καλά δερμάτινα παπούτσια, με πρώτα και καλύτερα τα derbies και τα monk straps.

Το chino

Τα chinos pants είναι τα ελαφριά, υφασμάτινα παντελόνια, που προσφέρουν άνεση, ελευθερία κινήσεων στις ενδυματολογικές σου επιλογές και στυλ σε κάθε casual εμφάνισή σου. Η αγαπημένη τους εποχή είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι και το αγαπημένο τους look το preppy. Άλλωστε, είναι ιδιαίτερη η προτίμησή τους στο προσεγμένο casual ντύσιμο.

Πώς να το συνδυάσεις: Επένδυσε σε ουδέτερες αποχρώσεις ανοιχτόχρωμες ή σκουρόχρωμες, ώστε να μην δυσκολεύεσαι στους συνδυασμούς.

Το jogger

Η πιο κομψή εκδοχή της αθλητικής φόρμας ή αλλιώς η ιδανική αθλητική εκδοχή των chinos. Τα jogger pants σε slim γραμμή, που κολακεύει τη σιλουέτα, είναι το must have κομμάτι του athleisure look, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε χαλαρή περίσταση: από το άραγμα στο σπίτι μέχρι τη βόλτα για καφέ το Σαββατοκύριακο. Και να θυμάσαι το εξής: το jogger που θα διαλέξεις να είναι φτιαγμένο από ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα και, κυρίως, να έχει σωστή εφαρμογή.

Πώς να το συνδυάσεις: Με hoodie και sneakers για casual look ή με φανελένιο, καρό πουκάμισο, bomber jacket και slip-ons για smart casual look.

To peg leg

Για την ιστορία να σου πούμε ότι η κυριολεκτική σημασία της λέξης peg leg είναι ξυλοπόδαρο (αυτό που φορούσαν οι πειρατές). Στον κόσμο της μόδας τώρα, peg leg είναι ένα είδος παντελονιού, που διακρίνεται για την άνεση που προσφέρει σε κάθε βήμα, ενώ ταυτοχρόνως κολακεύει σχεδόν κάθε σωματότυπο, είτε είσαι ψηλός, είτε κοντός, είτε αδύνατος, είτε μπαμπάτσικος. Τα peg legs είναι στην πλειοψηφία τους ψηλοκάβαλα. Ανοίγουν στους γοφούς και την περιφέρεια και κλείνουν στους αστραγάλους, καμουφλάροντας με τον τρόπο αυτό τα περιττά κιλά που μπορεί να έχεις στην περιφέρεια.

Πώς να το συνδυάσεις: Τα peg leg παντελόνια αγαπούν την απλότητα. «Πάντρεψέ» τα με ένα t-shirt ή ελαφρύ πλεκτό μπλουζάκι, sneakers, loafers ή chelsea boots και bomber jacket.

Το cropped

Τα τελευταία δύο χρόνια, το παντελόνι που πρωταγωνιστεί, χειμώνα - καλοκαίρι, είναι το cropped pants, εκείνο που θέλει τον αστράγαλό σου γυμνό, με το μπατζάκι ή το ρεβέρ να τελειώνει μόλις δύο με τρία δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλο.

Πώς να το συνδυάσεις: Για ένα casual look προτίμησε ένα ζευγάρι λευκά sneakers, ενώ για μια πιο επίσημη εμφάνιση ένα ζευγάρι derbies. Εννοείται πώς αν επιλέξεις να φορέσεις κάλτσα, αυτή δεν πρέπει να φαίνεται.

Το cargo

Ή αλλιώς το στρατιωτικό παντελόνι με τις τσέπες στο πλάι ή στο πίσω μέρος. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις cargo pants είναι να έχει άνετη γραμμή, ώστε να μην σου εφαρμόζει στα πόδια και να κινείται χρωματικά στις αποχρώσεις του χακί, μπεζ και μαύρου.

Πώς να το συνδυάσεις: Το κλειδί εδώ είναι το παπούτσι. Επίλεξε είτε ένα κλασικό ζευγάρι λευκά, δερμάτινα sneakers για ένα old school American look, είτε δερμάτινα brogues για ένα πιο προσεγμένο σύνολο.
 
Top