Πριν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, σκέψου πρώτα πόσες φορές ενδεχομένως να ένιωσες «κάπως», να αισθάνθηκες «λιγότερη» και να «μείωσες» τον εαυτό σου ακούγοντας τη γνώμη κάποιων άλλων.
Με αυτό το σκεπτικό και με συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα The Dove Global Beauty and Trust Report που διεξήγαγε η Dove, και που λένε πως:
  • 1 στις 2 γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση για το σώμα της, παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται αρκετή αυτοπεποίθηση για να στηρίξει με θάρρος τις αποφάσεις της.
  • 8 στις 10 γυναίκες λαμβάνουν περισσότερα θετικά σχόλια για την εμφάνισή τους, παρά για τα επιτεύγματά τους.

...H Dove δημιούργησε την καμπάνια «MY BEAUTY, MY SAY».
Γιατί, τελικά, 8 στις 10 γυναίκες, παγκοσμίως, συμφωνούν ότι θα προτιμούσαν να είναι ο πιο όμορφος εαυτός τους με βάση τα δικά τους δεδομένα, παρά να ακολουθούν τα στερεότυπα που θέτουν οι άλλοι για την ομορφιά.

Άλλο ένα 73% των γυναικών, παγκοσμίως, συμφωνεί ότι οι πιο όμορφες γυναίκες δεν είναι εκείνες που γεννιούνται με τα «καλύτερα» φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά εκείνες που αξιοποιούν στο έπακρο τα χαρακτηριστικά που έχουν!

Και γιατί, τελικά, 8 στις 10 γυναίκες συμφωνούν πως κάθε γυναίκα είναι όμορφη με αυτό το «κάτι» το δικό της που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες!

Εννιά από αυτές τις γυναίκες διηγούνται τη δική τους πορεία προς την αυτοπεποίθηση, στο βίντεο της Dove «My Beauty, My Say» και ενώνουν τη φωνή τους με τη Dove για να δείξουν πως κάθε γυναίκα μπορεί να απελευθερωθεί από τα όρια που της θέτουν οι άλλοι, απλά και μόνο πιστεύοντας στον εαυτό της!

Μία χορεύτρια burlesque, μία ποιήτρια, ένα μοντέλο, μία μποξέρ, μία fashion blogger, μία inspirational speaker, μία δημιουργός ταινιών, μία δικηγόρος και μια εκκεντρικά στυλάτη ηλικιωμένη γυναίκα μοιράζονται τις ιστορίες τους για το πώς υπερασπίστηκαν την ομορφιά τους, και δίνουν το έναυσμα για να δημιουργηθεί στην Ελλάδα το πρώτο μανιφέστο υπέρ της γυναικείας ομορφιάς που καλεί όλες τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά ενάντια στα στερεότυπα που τίθενται γύρω από την ομορφιά! Γιατί, τελικά, κανείς δεν μπορεί να σου πει ποια είσαι! Και κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει πως να είσαι όμορφη! Εσύ είσαι ο εαυτός σου και σ’ όποιον αρέσεις!



Φώναξε κι εσύ δυνατά «Δική μου η ομορφιά, δική μου η γνώμη!»

Πάρε μέρος στο πρώτο μανιφέστο και γίνε πρέσβειρα του παγκόσμιου κινήματος ομορφιάς, κυνηγώντας τους στόχους σου με αποφασιστικότητα, χωρίς να επιτρέπεις η γνώμη του καθενός να μπαίνει εμπόδιο στις δικές σου επιθυμίες και επιδιώξεις!

Γιατί η ομορφιά είναι προσωπική υπόθεση. Όπως και η γνώμη!

 
Top