Δεν έχει σημασία αν είσαι φυσική ξανθιά, βαμένη ξανθιά ή κάτι στο ενδιάμεσο. Τα παρακάτω λάθη τα κάνουν σχεδόν όλες, ήρθε όμως η ώρα να βάλουμε ένα stop. Γιατί το τέλειο ξανθό δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


1. Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφού βάψεις μαλλιά, είναι να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα προϊόντα (σαμπουάν, μάσκες, λάδια κτλ κτλ) τα οποία πρέπει να στοχεύουν. Αυτό το ξέρεις. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι τα πιο κατάλληλα είναι εκείνα με μοβ χρώμα στη σύνθεσή τους (!) κι αυτό γιατί εξισορροπούν τέλεια το ξανθό χρώμα των μαλλιών σου. Με λίγα λόγια δεν το αλλοιώνουν, αντίθετα, το κάνουν να φαίνεται πιο ομοιόμορφο και λαμπερό.

2. Μπερδεύεις τα «ξηρά» με τα «κατεστραμένα»
Και συνεπώς, μπερδεύεις και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Αν χρησιμοποιείς σαμπουάν και μάσκες για κατεστραμένα μαλλιά ενώ εκείνα είναι απλά ξηρά, ενδέχεται να τους κάνεις περισσότερο κακό. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι φουλ στις πρωτεϊνες που χρειάζονται για να επανορθώσουν τα μαλλιά, αν όμως δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα, το να τα φορτώσεις με περιττά συστατικά θα τα οδηγήσει στο να είναι πιο βαριά και να «σπάνε» ευκολότερα. Παν μέτρο άριστον.



3. Αργείς να βάψεις ρίζα

Βαριέσαι να τα ανανεώνεις κάθε 20 μέρες, το να περιμένεις να κατέβει μέχρι τ’ αυτιά όμως, δεν είναι λύση. Και εντάξει, δεν περιμένεις εμένα να σου πω ότι δε δείχνει και πολύ ωραίο. Καλό το ombre, αλλά όχι αυτού του είδους.

4. Δεν τα κόβεις ποτέ

Αυτό το λέω για να τ’ ακούσω κι εγώ. Ειδικά αν τα βάφεις, τα μαλλιά σου στις άκρες πιθανότατα είναι πιο λεπτά και ταλαιπωρημένα, επομένως ένα «καθάρισμα» κάθε 2-3 μήνες είναι απαραίτητο για να δείχνουν υγιή.

6. SPF, αυτός ο άγνωστος

Ότι το αντηλιακό στο σώμα είναι απαραίτητο, το ξέρεις. Στο πρόσωπό, επίσης (ελπίζω δηλαδή, αλλιώς θα σε μαλώσω). Τα μαλλάκια σου όμως, γιατί τα ξεχνάς; Ο ήλιος επιδρά και σε αυτά και, όχι μόνο τα κάνει ξηρά αλλά ξεθωριάζει και το χρώμα τους. Τυχαίο είναι που κάθε Σεπτέμβρη τα μαλλιά μας μοιάζουν άχρωμα και ξεβγαλμένα; Γι’ αυτό σου λέω, μη ξεχνάς ποτέ το κατάλληλο spray προστασίας. Θα με θυμηθείς.
 
Top