Όσο κι αν σε πονάει, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τα μαζικής παραγωγής κοστούμια και... τα «αληθινά» κοστούμια. Όπου «αληθινά», τα sur mesure ή bespoke. 

Ελληνιστί εκείνα που είναι φτιαγμένα από ράφτη κατά παραγγελία και είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που είναι σαφώς πιο ακριβά από τα έτοιμα που κρέμονται στα καταστήματα ένδυσης.

Επειδή όμως το χρήμα είναι δυσεύρετο στις μέρες μας, το παν σ' αυτή τη ζωή, ακόμα και στο ντύσιμο, είναι να ξέρεις να ελίσσεσαι. Να φοράς τα ρούχα -όχι να σε φοράνε- και να προσθέτεις πόντους κομψότητας και κύρους στο στυλ σου, ακόμα κι αν το κοστούμι που έχεις ρίξει πάνω σου δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με απλά λόγια, να ξέρεις και να μπορείς να κάνεις ένα φθηνό κοστούμι να δείχνει αμέσως πιο ακριβό και ποιοτικό.

Εδώ είμαστε λοιπόν για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις, ακολουθώντας τα εξής, έξι βήματα.

Πρώτα όμως μια χρήσιμη συμβουλή: Να προτιμάς κοστούμια που είναι φτιαγμένα από λεπτά, ραφινάτα υφάσματα και πέφτουν χαλαρά στους ώμους και μαλάκα στο σώμα, αγκαλιάζοντάς το. Τα γνωστά ως soft drape suits.

Κόντυνε τα μανίκια

Αν τα μανίκια του σακακιού κρύβουν τη μισή παλάμη σου, τότε υπάρχει πρόβλημα. Επισκέψου ένα ράφτη για να σου κοντύνει τα μανίκια στο σωστό μήκος -μερικά εκατοστά πάνω από τον καρπό-, ώστε το σακάκι να αφήνει εκτεθειμένο ένα μικρό μέρος της μανσέτας του πουκαμίσου.

Φτιάξε ρεβέρ στο παντελόνι

Δεν αρκεί μόνο να κοντύνεις το παντελόνι σε περίπτωση που το μήκος του είναι δυσανάλογο με το ύψος σου, αλλά και να δημιουργήσεις ένα μικρό ρεβέρ στα μπατζάκια. Αυτό ακριβώς που έχει συνήθως η πλειοψηφία των sure mesure παντελονιών κοστουμιού.
Αντικατέστησε τα κουμπιά

Τα φθηνά κοστούμια τείνουν να έχουν γυαλιστερά και πλαστικά κουμπιά που σπάνε εύκολα και προδίδουν αυτομάτως την ποιότητα τους. Από τη στιγμή λοιπόν που τη επίσκεψη στο ράφτη δεν τη γλιτώνεις, ζήτησέ του να αλλάξει τα κουμπιά σε σακάκι και παντελόνι, αντικαθιστώντας τα με κάτι απλό και κλασικό.

Φόρεσε μανικετόκουμπα και ποσέτ

Τα μανκικετόκουμπα στο πουκάμισο και το ποσέτ στο σακάκι θα προσθέσουν έξτρα δόσεις στυλ και φινέτσας στο formal look σου και θα προσδώσουν χαρακτήρα στην εμφάνισή σου.
Επένδυσε στη μονοχρωμία

Η απλότητα στο ντύσιμο αποπνέει κομψότητα στο στυλ. Δουλεύοντας λοιπόν με μία περιορισμένη παλέτα σε κλασικές, αρρενωπές αποχρώσεις όταν επιλέγεις πουκάμισο, γραβάτα και παπούτσια, κάνεις το ύφασμα του κοστουμιού σου να φαίνεται πιο στιβαρό και φίνο.

Ολοκλήρωσε με ακριβά παπούτσια

Στο όνομά της πιο προσεγμένης εκδοχής του στυλ σου, οφείλεις να έχεις στην παπουτσοθήκη σου τουλάχιστον ένα «καλό» ζευγάρι παπούτσια, που είναι all time classic.
 
Top