Δύο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, το Volvo XC40, αναβαθμίζεται και πωλείται στο σύνολο των Ευρωπαϊκών αγορών.

Νέοι κινητήρες, ειδικά πακέτα εξοπλισμού (προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγορών) και νέα χρώματα είναι οι τομείς, στους οποίους έγιναν αναβαθμίσεις στο Sport Utility Vehicle της Volvo. Το μοντέλο T3 (με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1500 κ.εκ.) έχει τώρα 163 ίππους (από 156) και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οχτώ σχέσεων. Το βελτιωμένο μοτέρ (με το έξαρι μηχανικό κιβώτιο) έχει καλύτερες επιδόσεις στο 0-100 χλμ κατά 0,1 δευτερόλεπτα ενώ στο αυτόματο κιβώτιο η βελτίωση είναι 0.3”. Μαζί με τις επιδόσεις έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση (στα 7.6-6.8 λιτ/100 χλμ).




Ο εξοπλισμός έχει τώρα επιπλέον 12V παροχή και δίχτυ προστασίας στο χώρο αποσκευών και αναδιπλούμενους καθρέπτες. Στο εσωτερικό η οθόνη infotainment είναι 9 ιντσών με φωνητικές εντολές, sat-nav, Volvo On Call, διζωνικό κλιματισμό, ενώ είναι διαθέσιμα: LED φώτα, αισθητήρες parking και 18άρες ζάντες αλουμινίου.



Μαζί με τις επιδόσεις έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση (στα 7.6-6.8 λιτ/100 χλμ)

Οι πελάτες της Volvo μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Winter Plus, με επιπλέον εξοπλισμό: Θερμαινόμενο τιμόνι, πίσω καθίσματα, παρμπρίζ και σύστημα πλύσης στα φώτα. Τέλος η Volvo έχει προσθέσει τα νέα χρώματα: Thunder Grey, Pebble Grey και Glacier Silver. Στην γκάμα του XC40 θα προστεθεί μία έκδοση T5 plug-in υβριδική.

Πηγή: iefimerida.gr 
 
Top