Από την εφαρμογή, το μήκος και το σχέδιο μέχρι τους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Ακολουθούν τα βασικά σημεία που καλό θα ήταν να λάβεις υπόψιν όταν επιλέγεις να φοράς βερμούδα/σορτς για να είναι το αποτέλεσμα κομψό και σε καμία περίπτωση κακόγουστο ή υπερβολικό. Το παν είναι να σκέφτεσαι απλά και να συνθέτεις looks που βασίζονται στη μινιμαλιστική αισθητική.


Το στυλ

Οι επιλογές είναι πολλές. Το ζητούμενο είναι να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο σου και στην εκάστοτε περίσταση. Υπάρχουν οι chino και οι tailored βερμούδες, που χαρίζουν όχι μόνο δροσιά, αλλά και κομψότητα στο καλοκαιρινό αντρικό ντύσιμο. Από την άλλη, υπάρχουν οι denim και οι αθλητικές για casual ή sporty look. 


Το μήκος

Το σωστό μήκος θέλει τη βερμούδα να είναι πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με κανονικό ανάστημα γύρω στο 1,75μ. πρέπει να διαλέξει ένα σχέδιο που να τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο.


Η εφαρμογή

Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενή, ούτε πολύ φαρδιά. Η κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα είναι εκείνη η πιο καλαίσθητη και άνετη εφαρμογή.
Μην αμελείς το σιδέρωμα

Για να στρώσει το σορτς όμορφα πάνω σου πρέπει να το σιδερώσεις, ακόμα κι αν πρόκειται για τζην.

Τα υποδήματα



Η βερμούδα ταιριάζει ιδανικά με casual υποδήματα, όπως είναι τα πάνινα ή δερμάτινα sneakers, οι εσπαντρίγιες, τα slip-ons και τα loafers, σε περίπτωση που επιθυμείς να χτίσεις ένα πιο επίσημο σύνολο.

Με ή χωρίς κάλτσες

Ναι, ok, μπορεί η μόδα των 80s να έχει επιστρέψει δριμύτερη στη βιομηχανία της μόδας, ωστόσο καλό θα ήταν όταν φοράς σορτς, να μην φοράς κάλτσες, αλλά τις γνωστές ως "αόρατες". 


Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί



Από t-shirt και polo shirt μέχρι πουκάμισο (κοντομάνικο ή μακρυμάνικο), ακόμα και hoodie τα δροσερά βράδια ή blazer αν αναζητάς μία πιο smart επιλογή.


πηγη

 
Top