Η Chevrolet, μετά από αναμονή αρκετών χρόνων, παρουσίασε στην Καλιφόρνια την περίφημη Corvette Stingray. Το νέο supercar της αμερικανικής εταιρείας θεωρείται το αντίπαλο δέος για κάθε Ferrari και εν ολίγοις είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Corvette που κατασκευάστηκε ποτέ.



Αυτό που ασφαλώς κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον είναι η εμφάνιση της Corvette Stingray, με μοντέρνες και σπορ γραμμές. Το εσωτερικό είναι πιο φωτεινό σε σχέση με τους προκατόχους της, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Γενικότερα, το εσωτερικό είναι επικεντρωμένο προς τον οδηγό, παρέχοντας πλήθος λειτουργιών που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία. Διαθέτει ακόμη τις κορυφαίες αναρτήσεις που έχει λανσάρει ποτέ η Chevrolet, ισχυρότερα φρένα, καλύτερο κλιματισμό και πολλές άλλες διευκολύνσεις για τον οδηγό.





Ο V8 κινητήρας της βρίσκεται στο μπροστά μέρος και ασφαλώς αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του οχήματος: Είναι χωρητικότητας 6,2 λίτρων, έχει ιπποδύναμη 495 αλόγων και βοηθά το αυτοκίνητο να πιάσει τα 0-100 σε μόλις 3''. Υπάρχει μία άψογη κατανομή του βάρους, κάτι που μεταφράζεται σε πολύ υψηλές επιδόσεις. "Αποστολή μας ήταν να αναπτύξουμε έναν νέο τύπο σπορ αυτοκινήτου, που θα συνδυάζει το μύθο της Corvette με τις επιδόσεις των κορυφαίων supercars του σήμερα" αναφέρει ο chief engineer της εταιρείας Tadge Juechter.



Υπάρχουν επίσης δύο χώροι αποσκευών: Ένας στο μπροστά μέρος πίσω από τη μηχανή και ένας -μεγαλύτερος- πίσω, που μάλιστα έχει υψηλότερη χωρητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.










Η Corvette Stingray διατίθεται για πρώτη φορά και σε εκδόσεις με το τιμόνι στη δεξιά πλευρά, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της Chevrolet τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ιαπωνία. Ένα ακόμη στοιχείο που την καθιστά γοητευτική περίπτωση είναι το γεγονός πως ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετά χρώματα: Torch Red, Arctic White, Blade Silver Metallic, Shadow Gray, Ceramic Matrix Gray, Long Beach Red, Elkhart Lake Blue, Sebring Orange, Rapid Blue, Zeus Bronze και Accelerate Yellow.

Τέλος, όσον αφορά την τιμή της, αυτή ξεκινά από τα $70.000 - ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για ένα τέτοιο όχημα.

 
Top