Αυτοί που δεν μπορείς να αποφύγεις.


Λιγότερο ή περισσότερο όλοι ταξιδεύουμε. Με φίλους, με το άλλο μας μισό ή ακόμη και μόνοι. Σε κάθε ταξίδι πέρα από νέα μέρη ανακαλύπτεις και διαφορετικούς ανθρώπους. Όλα όμως έχουν ένα κοινό: Αυτές τις κατηγορίες αντρών που αποκλείεται να μην έχεις προσέξει.
Ο κάπταιν-ενθουσιασμός

Θα ξυπνήσει πρωί πρωί και θα έχει φτιάξει ήδη τη λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνει -και να κάνεις αν ταξιδεύετε μαζί- πριν καν προλάβεις να ψελλίσεις τη λέξη «καφέ». Τα πάντα γι αυτόν μοιάζουν υπέροχα/φανταστικά/σούπερ-ντούπερ και γενικά έχει παρασυρθεί από την λαίλαπα του ενθουσιασμού. Τόσο, που καταλήγει κουραστικός.

Ο μουσικός

Σε κάποιο ταξίδι θα τον έχεις συναντήσει. Είναι ο τύπος που θα προτιμούσε να ξεμείνει από καθαρά εσώρουχα παρά να αποχωριστεί την κιθάρα του ή όποιο άλλο μουσικό όργανο κουβαλά. Τον βρίσκεις κυρίως σε πλοία, και φυσικά θα παίζει το «Να μ' αγαπάς» στο κατάστρωμα με σκοπό να γίνει αρεστός πριν καν φτάσει στο νησί.


Ο «ξύδιας»

Υπάρχουν και αυτοί που ταξιδεύουν με έναν ή μάλλον δύο αποκλειστικούς σκοπούς: Να πιουν και να πηδήξουν. Ακόμη κι αν η εκδρομή τους περιλαμβάνει επισκέψεις σε ναούς και αρχαιολογικούς χώρους και μαθήματα γιόγκα. Ο τύπος αυτός πάντα θα ψάχνει το bar και ενδεχομένως με όχι και τόσο κομψό τρόπο.


Ο πολυταξιδεμένος

Συνήθως έχει όντως ταξιδέψει πολύ αλλά για κάποιο λόγο βαριέται αφόρητα όταν το κάνει μαζί σου. Ότι κι αν σκεφτείς να κάνεις ή να δεις, το έχει ήδη πραγματοποιήσει μια προηγούμενη φορά και συνήθως -μάντεψε- δεν θα έχει διάθεση να το ξανακάνει. Αν πάλι δεν ταξιδεύει μαζί σου θα τον αναγνωρίσεις σχετικά εύκολα καθώς είναι αυτός που φοράει γυαλιά ηλίου σε κλειστούς χώρους.


Ο γεννημένος για την περιπέτεια

Οδηγάς κατά τη διάρκεια του road trip και βλέπεις έναν τύπο πάνω σε ποδήλατο στην άκρη του δρόμου, με ένα τεράστιο backpack στην πλάτη, που εύκολα θα χώραγε το μισό σου σπίτι. Ε, αυτό είναι το είδος ταξιδιώτη που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ακόμη κι αν είσαι γυμνασμένος, δύσκολα θα τον ακολουθούσες σε κάποιο ταξίδι.

Ο επαγγελματίας

Έχει κάνει τα αεροδρόμια όλου του κόσμου σπίτι του και δεν τον παρεξηγούμε. Η δουλειά θέλει θυσίες και η δική του είναι τα ταξίδια. Κατά βάθος μπορεί και να τον ζηλεύουμε.

 
Top