Με αυτά τα καλοκαιρινά ρούχα θα ταξιδεύεις πάντα με άνεση και στυλ


Οι μίνι αποδράσεις από το κλεινόν άστυ έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε πρόκειται για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι, είτε για την προσωπική σου απόλαυση και ξεκούραση, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Κι επειδή λίγο - πολύ τα περισσότερα άρθρα που θα βρεις στο διαδίκτυο αναλώνονται με το τι πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου, εμείς εδώ στο Askmen θα διαφοροποιηθούμε και θα σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στο τι θα ήταν καλό να φορέσεις για να ταξιδέψεις με άνεση, αλλά ταυτοχρόνως με στυλ.

Το κοστούμι

Στην περίπτωση λοιπόν που το ταξίδι αφορά τη δουλειά σου, τότε οφείλεις να ταξιδέψεις «στην πένα» και να ντυθείς αναλόγως. Προτείνουμε να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κλασικό κοστούμι, δίκουμπο και μονόπετο που πέφτει χαλαρά στο σώμα σου και σου προσφέρει άνεση και στυλ. Φρόντισε αυτό να είναι φτιαγμένο από το λεγόμενο «cool wool», ένα είδος μαλλιού που διαθέτει τη μαγική σχεδόν ιδιότητα να διατηρεί αυτόν που το φορά ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.


Το navy blazer

Επιτομή της κομψότητας και του smart casual look, το blazer είναι εκείνο το πανοφώρι που θα ρίξεις στους ώμους σου αν ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους και δεν θέλεις ή δεν χρειάζεται να κοστουμαριστείς.

Σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα soft blazer και συγκεκριμένα ένα navy, στο σκούρο μπλε χρώμα του ναυτικού.


Το λευκό t-shirt

Απλός, λιτός και πάντα στιλάτος με το πασπαρτού t-shirt του καλοκαιριού: το λευκό. Δεν είναι τυχαίο, που πρόκειται για το σήμα – κατατεθέν style icons, όπως ο James Dean και ο Marlon Brando.


Το τζην παντελόνι

Είναι ο «βασιλιάς» της άνεσης και της ενδυματολογικής ασφάλειας. Το κομμάτι εκείνο που δύσκολα θα σε προδώσει σε μια casual εμφάνιση, εκτός κι αν επιλέξεις ένα σχέδιο που είναι εκτός εποχής. Ένα σχέδιο σαν κι αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία -cropped, φθαρμένο και άνετο στους μηρούς- είναι αυτό ακριβώς που θα σε ταξιδέψει με άνεση στον προορισμό σου.


Το chino παντελόνι

Αν πάλι έχεις βαρεθεί το τζην, υπάρχει εναλλακτική και μάλιστα πιο άνετη για ταξίδι από εκείνη του denim: Το ελαφρύ, υφασμάτινο παντελόνι, το chino, με το στρίφωμα που μπορείς να γυρίσεις για να αποκαλύψεις τον αστράγαλό σου στον κόσμο.

Γνώμη μας; Επένδυσε καλύτερα σε ουδέτερες αποχρώσεις (λευκό, μπεζ, γκρι, μπλε), ώστε να μην δυσκολεύεσαι στους συνδυασμούς. Αν πάλι, αισθάνεσαι τολμηρός δοκίμασε ένα σε έντονη απόχρωση, όπως το ροζ που φοράει ο fashion influencer του Instagram, Nick Wooster.


To hoodie

Το κατεξοχήν ρούχο του περιθωρίου είναι σήμερα το απόλυτο must – have item για κάθε ενημερωμένη αντρική ντουλάπα. Μεγάλοι οίκοι μόδας, αλλά και οικονομικές εταιρείες έχουν μεταμορφώσει τη σεμνή και ταπεινή ζακέτα ή φούτερ με την κουκούλα σε ένα κομμάτι που κλέβει τις εντυπώσεις και ξεχωρίζει για το αλήτικο, άνετο και στιλάτο στυλ του.

Το hoodie θα σου χρησιμεύσει για δύο λόγους: Πρώτον, για να ζεστάνεις το κοκαλάκι σου από το air condition που θα έχει κάνει το καλοκαίρι χειμώνα μες στο αεροπλάνο ή στο πλοίο. Δεύτερον, σαν μαξιλάρι για να πάρεις έναν υπνάκο.


Τα sneakers

Άνετα, δροσερά και στιλάτα, τα sneakers είναι εκείνο το ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση, ακόμη κι αν αυτή απαιτεί να φορέσεις κοστούμι.

Φυσικά και θα προτιμήσεις ένα λευκό ζευγάρι, είτε δερμάτινο, είτε πάνινο. Το πρώτο καθαρίζεται πιο εύκολα, το δεύτερο θα σε κάνει να καταριέσαι Θεούς και δαίμονες για να το διατηρήσεις σαν καινούργιο.



Τα derbies αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο...

Πρόκειται για το «σκληρό ξαδερφάκι» των cap-toe Oxfords, που η σόλα τους είναι πλατύτερη. Εμείς, σου προτείνουμε την σουέντ εκδοχή τους, αντί της δερμάτινης. Προτίμησε ένα ζευγάρι σε γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ.


... Ή τα boat shoes αν ταξιδεύεις με πλοίο

Τα χαρακτηριστικά casual υψηλής ποιότητας και αντοχής δερμάτινα (και από καστόρι) υποδήματα με τα κορδόνια και τη λευκή ή τρακτερωτή, ή ολίγον κι από τα δύο, αντιολισθητική τους σόλα για να σουλατσάρεις πάνω στο deck του πλοίου ή του ιστιοπλοϊκού χωρίς το φόβο να φύγεις στη θάλασσα.



Το τζην μπουφάν

Από τα σχολικά σου χρόνια μέχρι σήμερα, το denim είναι εκείνο το jacket που θα σε συντροφεύει για μια ζωή. Δώσε προσοχή σε εκείνο που θα επιλέξεις, ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό σου στυλ και τα ρούχα σου. Αν μη τι άλλο, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα, από το μέγεθος (στενό, κλασικό, κοντό) μέχρι το χρώμα (ανοιχτόχρωμο, σκούρο, φθαρμένο, πετροπλυμένο).



Το backpack

Μπορεί να σου θυμίζει τα μαθητικά σου χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια, η απόλυτη τάση τόσο στις αντρικές, όσο και στις γυναικείες τσάντες είναι αναμφισβήτητα το backpack. Είναι το κατάλληλο σακίδιο για ταξίδι, καθώς προσφέρει άνεση και στυλ και πολύ χώρο για να έχεις μαζί σου όλα όσα έχεις ανάγκη στο ταξίδι σου και δεν χωρούν στη βαλίτσα σου.

 
Top