Haircuts διάσημων αντρών που έγιναν μόδα και άντεξαν στο χρόνο.

Σε περίπτωση που ενόψει καλοκαιριού και διακοπών αναζητάς να κάνεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου, ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθείς είναι (ναι, η κοπέλα σου θα στο επιβεβαιώσει) να πειραματιστείς με τα μαλλιά σου. Να δοκιμάσεις ένα καινούργιο κούρεμα, που ναι μεν θα πατάει πάνω σε κλασικά θεμέλια, θα αναδείξει τον πιο γοητευτικό εαυτό σου, δε.

Ακολουθούν haircuts διάσημων αντρών που έγιναν κάποτε μόδα και σήμερα θεωρούνται τόσο cool όσο και διαχρονικά.


To κοντό σγουρό καρέ του Antonio Banderas

Το κούρεμα: Φυσικό και επιμελώς ατημέλητο, το haircut του νεαρού Banderas ήθελε τα μαλλιά μακριά με όγκο και τις ανάλαφρες μπούκλες του σε καμία περίπτωση στιλιζαρισμένες και καλοσχηματισμένες.

Το styling: Μετά το λούσιμο, όσο τα μαλλιά σου είναι νωπά ακόμα, ψεκάζεις με σπρέι αλατιού και τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά. Διαφορετικά, τα στεγνώνεις με πιστολάκι, αφού πρώτα έχεις εφαρμόσει μια μικρή ποσότητα ματ πάστας στις μπούκλες.

Το σημερινό παράδειγμα: Timothee Chalamet
Το buzz cut του Brad Pitt

Το κούρεμα: Στα 00s ο Pitt τα είχε πάρει με την ψιλή, υιοθετώντας το κατεξοχήν κούρεμα του στρατού, που είναι «ευκολοφόρετο» και ιδανική επιλογή για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου -ο λόγος αυτονόητος.

Το styling: Το εν λόγω κούρεμα δεν χρειάζεται κανένα προϊόν περιποίησης για να αναδειχθεί κι αυτό είναι το μεγάλο ατού του. Είναι το κούρεμα που σου λύνει τα χέρια. Ξυπνάς, ντύνεσαι και έξω από την πόρτα.

Το σημερινό παράδειγμα: Zayn Malik (στην πλατινέ εκδοχή του)

> Τα κουρέματα που κατατάχθηκαν στο στρατό και έγιναν κλασικά
Το ivy league του JFK

Το κούρεμα: Ή αλλιώς Harvard Clip ή Princeton στην αγγλική. Στην ελληνική, μπορείς να αρκεστείς στο «κολεγιακό». Πρόκειται για μια παραλλαγή του crew cut, ένα σύγχρονο στρατιωτικό κούρεμα, που συνήθιζαν να υιοθετούν πίσω στον μακρινό 18ο αιώνα, στο οποίο τα μαλλιά της κορυφής είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού, τόσο όσο να σχηματίζεται μία μικρή φράντζα.

Το styling: Προτίμησε να μην χρησιμοποιήσεις βαριά προϊόντα που προσδίδουν λάμψη. Αντ' αυτού επένδυσε σε ένα πηλό για ματ αποτέλεσμα.

Το σημερινό παράδειγμα: Ryan Gosling
Το textured quiff του David Beckham

Το κούρεμα: Θέλει τα μαλλιά σου στο πλάι -γύρω από τους κροτάφους και τον αυχένα- να είναι σχεδόν ξυρισμένα, και τα μαλλιά της κορυφής πυκνά, μακριά και ελαφρώς φιλαριστά. Τα μαλλιά τώρα που συνδέουν την κορυφή με το κάτω μέρος του κεφαλιού πρέπει να είναι κοντοκουρεμένα και να μην σβήνουν αρμονικά ούτε με την κορυφή, αλλά ούτε με τον αυχένα.

Το styling: Αφού λουστείς, ταμπονάρεις απαλά τα μαλλιά σου με μία καθαρή πετσέτα. Όσο είναι ακόμα νωπά, απλώνεις μια μικρή ποσότητα από σπρέι αλατιού στην κορυφή και χτενίζεις τα μαλλιά με τα δάχτυλά σου. Στη συνέχεια, στεγνώνεις με το πιστολάκι γυρνώντας το κεφάλι σου προς τα κάτω για να δώσεις όγκο στο λοφίο. Όταν είναι πλέον στεγνά, βάζεις μια μικρή ποσότητα πομάδας ή πάστας στα χέρια σου και φορμάρεις το λοφίο με τα δάχτυλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Το σημερινό παράδειγμα: Ryan Reynolds aka Deadpool

πηγη
 
Top