Αν είχες ένα μαγικό ραβδί, θα έλεγες πέντε – δέκα ακαταλαβίστικες λέξεις, θα χτυπούσες το κεφάλι σου και εγένετο ένα πυκνό, καλοσχηματισμένο κοντό ή μακρύ καρέ. Εύκολη υπόθεση; Σε καμία περίπτωση. Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου έχει τις δυσκολίες του, που αφορούν κυρίως την έλλειψη υπομονής που χαρακτηρίζει όλους μας σε τέτοιες καταστάσεις, όπως επίσης και την άγνοια. Κλασικό παράδειγμα είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι αν σταματήσεις να κουρεύεσαι οι τρίχες θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Αντιθέτως, στην προσπάθεια αυτή ο κομμωτής είναι ο ένας από τους πέντε συμμάχους σου. Ποιοι είναι οι άλλοι τέσσερις;


Η σωστή ενυδάτωση

Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν περίπου κατά μισό χιλιοστό με ένα εκατοστό τον μήνα. Προκειμένου να βοηθήσεις την ανάπτυξή τους, είναι σημαντικό να λούζεσαι με ένα καλό σαμπουάν -χωρίς parabens, χρωστικές και χημικές ουσίες- που να συνάδει με τον τύπο των μαλλιών σου (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς conditioner/μαλακτική κρέμα που τα διατηρεί λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή. Φρόντισε επίσης μία φορά την εβδομάδα μετά λούσιμο αντί του conditioner να χρησιμοποιείς μάσκα επανόρθωσης για μέγιστο αποτέλεσμα ενυδάτωσης.


Το συχνό κούρεμα





Επειδή όπως προαναφέραμε οι τρίχες μεγαλώνουν με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, μην αμελείς το ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Κάθε 8 με 12 εβδομάδες πρέπει να κουρεύεσαι έστω και λίγο, ώστε να σουλουπώνεται το κούρεμα και να ελέγχεται ο όγκος και η πυκνότητα.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής

Δεν έρχεται μόνο μέσω της τακτικής εκγύμνασης, που καταστέλλει το άγχος, αλλά και μέσω της διατροφής. Τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη C προάγουν την καλή υγεία των μαλλιών και κατ' επέκταση την ανάπτυξή τους.
Η αντηλιακή προστασία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση της αντηλιακής προστασίας δεν αφορά μόνο το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και τα μαλλιά. Φρόντισε λοιπόν να τα προφυλάξεις από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αντηλιακό σπρέι.


Η αποφυγή του καπέλου σε βρεγμένα μαλλιά




Ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να βγαίνουμε από τη θάλασσα κι ενώ τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα, να φοράμε καπέλο. Σωστή κίνηση για την προστασία του κεφαλιού από τον ήλιο, λανθασμένη όμως για τις τρίχες, καθώς η υγρασία που εγκλωβίζεται, εμποδίζει το δέρμα να αναπνεύσει και ενισχύει την τριχόπτωση. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να σου συμβεί όταν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

 
Top