Το καλοκαίρι ήρθε και εσύ περνάς ολοένα και περισσότερο χρόνο στο αγαπημένο σου μέρος αυτήν την εποχή, δηλαδή την παραλία. Εξαιτίας της ζέστης προτιμάς να φοράς όσο τον δυνατόν λιγότερα ρούχα μπορείς (και καλά κάνεις θα σου πω εγώ), ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα με το ότι θα πρέπει να θυσιάσεις και το «στυλ» σου.

Πολλοί από εμάς τείνουν να επιλέγουν το outfit τους για την παραλία με μοναδικό παράγοντα την άνεση (ή και καμιά φορά ούτε και αυτό) παραμερίζοντας το στοιχείο της κομψότητας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πράξεις αυτό. Αρκεί και μόνο να σκεφτείς πως τριγύρω σου υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες «αιθέριες» υπάρξεις, οι οποίες περιμένουν να τις εντυπωσιάσεις. Και αυτό ασφαλώς και δεν θα το πετύχεις φορώντας ένα απλό φανελάκι ή κάποιο T-shirt από το συνεργείο της γειτονιάς.

Μάθε πως μπορείς να εμφανιστείς με στυλ στην παραλία!

Στυλ και άνεση μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά ακόμη και στην παραλία, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες ιδέες και τα αντίστοιχα «υλικά» για να το πράξεις. Για το πρώτο (ιδέες) έχουμε φροντίσει εμείς για εσένα, γράφοντας το εν λόγω άρθρο. Από εκεί και πέρα εσύ καλείσαι να υιοθετήσεις τις προτάσεις που θεωρείς ότι ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα σου. Ας μην χρονοτριβούμε όμως παραπάνω. Πάμε λοιπόν να δούμε τις 5 προτάσεις που σου ετοιμάσαμε με ανδρικά outfits για την παραλία.


Αμάνικο μπλουζάκι με μαγιό


Αν δεν θες πολλά φρου-φρου και αρώματα για την παραλία αλλά παράλληλα θέλεις να διατηρήσεις το στυλ σου, ένα απλό αμάνικο μπλουζάκι σε συνδυασμό με το κατάλληλο μαγιό θα κάνει άψογα τη δουλειά για σένα. Αυτό το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους τα ανοιχτόχρωμα αμάνικα μπλουζάκια καθώς και τα αμάνικα με οριζόντιες ρίγες. Να θυμάσαι πως ο κανόνας λέει να συνδυάζεις πάντοτε μία σκουρόχρωμη επιλογή μαζί με μία ανοιχτόχρωμη. Σε περίπτωση τώρα που το μαγιό σου διαθέτει floral ή άλλα print στοιχείαμπορείς να στραφείς και σε απλά σκουρόχρωμα αμάνικα.


Αμάνικο μπλουζάκι με τζιν ή υφασμάτινη βερμούδα


Σε περίπτωση που το μπάνιο στη θάλασσα δεν αποτελεί την άμεση προτεραιότητά σου μιας και εσύ προτιμάς να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ ή κοκτέιλ στο beach bar, μπορείς να επιλέξεις μία βερμούδα αντί το μαγιό σου. Με αυτήν την αλλαγή θα «τονώσεις» το στυλ σου αλλά παράλληλα θα αποκτήσεις και μία περαιτέρω άνεση. Από τη στιγμή που τα αμάνικα μπλουζάκια αποτελούν μία casual επιλογή ο συνδυασμός της βερμούδας θα πρέπει να είναι ανάλογου ύφους. Προτίμησε τις τζιν ή απλές υφασμάτινες βερμούδες. Στην περίπτωση της τζιν βερμούδας μπορείς να παίξεις με σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμεςεπιλογές. Αναφορικά με τις υφασμάτινες βερμούδες είναι προτιμότερο να στραφείς στις ανοιχτόχρωμες επιλογές οι οποίες θα σου προσδώσουν ένα πιο «καλοκαιρινό» look. Στα των αμάνικων ισχύουν λίγο-πολύ τα ίδια με παραπάνω.



Καλοκαιρινό πουκάμισο με μαγιό


Η ζέστη είναι αφόρητη αλλά εσύ θες να κάνεις «μεγάλη» είσοδο στο beach bar; Έχουμε τη λύση. Δεν υπάρχει πιο «ανάλαφρο» αλλά και παράλληλα κομψό outfit από αυτό που αποτελείται από ένα όμορφο-κλασικό μαγιό με ένα δροσερό καλοκαιρινό πουκάμισο. Οι επιλογές σου ως προς το πουκάμισο είναι δύο. Είτε θα κινηθείς κλασικά, επιλέγοντας ένα μονόχρωμο λινό πουκάμισο (μακρυμάνικο ή κοντομάνικο), είτε θα στραφείς στις πιο «μοδάτες» επιλογές των ριγέ κοντομάνικων πουκάμισων. Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να συνδυάσεις το πουκάμισό σου με ένα floral-και γενικά κάποιο print μαγιό– ή κάποιο απλό μονόχρωμο μαγιό. Αντίθετα στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστείς συγκεκριμένα τύπου μαγιό προκειμένου αυτά να «δέσουν» αρμονικά με το αγαπημένο σου ριγέ καλοκαιρινό πουκάμισο. Μπορείς να στραφείς στην ασφαλή επιλογή ενός σκουρόχρωμου μαγιό ή να προσπαθήσεις να συνδυάσεις το ριγέ πουκάμισο με ένα αντίστοιχο ριγέ μαγιό(ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να διαθέτει το ίδιο στυλ-μέγεθος ριγών, εδώ κυνηγάμε τη δημιουργία αντίθεσης).


T-shirt με βερμούδα


Τα επόμενα δύο στυλ με καλοκαιρινά outfits για την παραλία αποκτούν έναν πιο «προσεγμένο»-επίσημο ύφος μιας και αυτά θα μπορούσαν να φορεθούν κάλλιστα σε μία «χαλαρή» βραδινή σου έξοδο στα μαγαζιά της πόλης. Στο πρώτο από τα δύο στυλ λοιπόν συναντάμε τον συνδυασμό T-shirt – βερμούδας. Και επειδή αναφερόμαστε σε ντυσίματα στην παραλία οι περιορισμοί είναι λίγοι, ενώ αντίθετα οι επιλογές πολλές. Μπορείς να επιλέξεις μία τζιν ή Chinos βερμούδα συνοδευόμενη από ένα απλό T-shirt ή τύπου polo. Ιδιαίτερα δημοφιλή αυτήν την εποχή είναι τα T-shirt τύπου πόλο με οριζόντιες ρίγες (το γνωστό navy-look με μπλε-λευκό συνδυασμό). Αν τώρα δεν επιθυμείς κάτι τόσο «επίσημο» (επίσημο ως προς το ντύσιμο για παραλία) έχεις την εναλλακτική του απλού μονόχρωμου ή print Τ-shirt. Α, και για να μην ξεχαστώ, κυνήγησε και πάλι την αντίθεση μεταξύ ανοιχτόχρωμων και σκουρόχρωμων επιλογών στο ντύσιμό σου.


Καλοκαιρινό πουκάμισο με βερμούδα


Και φτάνοντας στην τελευταία πρόταση του άρθρου μας, η οποία και αποτελεί την πιο «επίσημη» για τη συγκεκριμένη περίσταση συναντούμε το outfit καλοκαιρινό πουκάμισο-βερμούδα. Ως προς την επιλογή του πουκάμισου, και επειδή οι θερμοκρασίες στις παραλίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, προτίμησε τις κοντομάνικες ή λινές επιλογές. Μπορείς να «παίξεις» με floral ή άλλα print στοιχεία, ρίγες ή να στραφείς στις κλασικές μονόχρωμες επιλογές. Ως προς τη βερμούδα είναι προτιμότερο να στραφείς στις τύπου Chinos και όχι σε κάποια τζιν επιλογή.


Extra Tip


Στο άρθρο δεν αναφέραμε κάτι για το θέμα του παπουτσιού μιας και μιλάμε για μια εξόρμηση στην παραλία. Ένα ζευγάρι κομψές σαγιονάρες θα κάνουν τη «δουλειά» τους για τα περισσότερα outfit που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στην περίπτωση των τελευταίων δύο πιο «επίσημων» look θα σου πρότεινα να κινηθείς μεταξύ των επιλογών boat shoes, μοκασίνια ή κάποιο «χαμηλό» λευκό sneaker (αν θες μία πιο sport νότα στο σύνολό σου).

 
Top