Η νέα ιδέα του Elon Musk ακούγεται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.



Lexus 2054 του Tom Cruise στο Minority Report ή το AI-controlled Audi του Will Smith στο I, Robot είναι μόνο δύο από τα παραδείγματα που είχε στο μυαλό του ο Elon Musk όταν ξεκινούσε να δουλεύει το περίφημο project για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, που φαίνεται ότι θα είναι το σημαντικότερο από τα επερχόμενα σχέδια της Tesla. Για να κάνει ακόμη πιο ελκυστική την τάση των driverless cars, o 46χρονος Νοτιοαφρικανός tech-preneur σκέφτηκε να προσθέσει και κάποιες επιπλέον πινελιές που δεν σχετίζονται τόσο με τις επιδόσεις των οχημάτων αλλά με την ψυχαγωγία των επιβατών σε αυτά.



Έτσι, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα της εταιρείας του -με οδηγό ή χωρίς- θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με τις οθόνες τους στο Netflix και το YouTube.




Όπως ανέφερε ο Musk θα είναι μία "εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία, χάρη στα άνετα καθίσματα και τον surround ήχο". Αξίζει να αναφερθεί ότι το Netflix θα ενεργοποιείται μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και όχι όταν βρίσκεται σε κίνηση, τουλάχιστον μέχρι να λειτουργήσει με 100% αυτονομία το σύστημα αυτόματης οδήγησης. Μέχρι σήμερα, στο κομμάτι της ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητά της, η Tesla διέθετε κάποια παιχνίδια που μπορούσε να παίξει κάποιος (ακόμη και χρησιμοποιώντας το τιμόνι του οχήματος). Ο Musk σημείωσε επίσης ότι η Tesla σκοπεύει να θέσει σύντομα σε πλήρη λειτουργία το στόλο της με ιπτάμενα, ρομποτικά ταξί, ακόμη και στο πολύ άμεσο μέλλον. "Πιθανότατα σε δύο χρόνια από τώρα να έχουμε στη διάθεσή μας αυτοκίνητα που δεν θα χρειάζονται τροχούς και πεντάλ" ανέφερε.

Φυσικά, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος τις μάλλον πάρα πολύ αισιόδοξες προβλέψεις του Musk, που έχει δει την εμπορική αξιοπιστία των τεχνολογικών brands του να περνά μία κρίση τον τελευταίο καιρό, την ίδια στιγμή που έχει αναπτυχθεί ισχυρότατος ανταγωνισμός από τους υπόλοιπους κολοσσούς της Silicon Valley, παρά τις εξαγγελίες του για τη δημιουργία υποβρύχιου αυτοκινήτου και άλλων εξαιρετικά φιλόδοξων projects.






Γίνεται πάντως προφανές ότι κάποια μέρα, ο Musk και η Tesla θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τα τολμηρά τους σχέδια, πέρα από οποιοδήποτε ενδεχόμενο κέρδους, θέτοντας σε προτεραιότητα την πραγματική καινοτομία και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας μέσα από ένα πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας.

 
Top