Τα ρούχα που πρέπει να κρέμονται στη ντουλάπα σου και τα πράγματα που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου για να φέρεις το coolness του καλοκαιριού και στο στυλ σου.


Αν στον κόσμο της μόδας, οι μόδιστροι εργάζονταν ακόμη πιο σκληρά, θα έπρεπε να αλλάζεις γκαρνταρόμπα κάθε τρεις μήνες, δηλαδή τέσσερις φορές το χρόνο, όσες είναι και οι εποχές. Ευτυχώς για σένα όμως και την τσέπη σου, οι άνθρωποι της μόδας δεν «σκοτώνονται» στη δουλειά και οι εποχές έχουν μπερδευτεί τόσο, που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα είναι σαν να έχουμε δύο, άνοιξη και φθινόπωρο.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν και με τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού να είναι πλέον και επίσημα εδώ, ήρθε ο καιρός να φέρεις αέρα ανανέωσης στη ντουλάπα σου. Το να «κατεβάσεις» τα καλοκαιρινά και να «ανεβάσεις» τα χειμωνιάτικα δεν αρκεί. Οφείλεις να γνωρίζεις ποια ρούχα πρέπει να κρέμονται στη ντουλάπα σου και πώς θα γλιτώσεις χρήματα, στην προσπάθεια σου να «ντύσεις» με το coolness του καλοκαιριού το στυλ σου.

Με αυτά τα κόλπα θα είσαι «στην πένα» κάθε μέρα (και νύχτα)
Ξεφορτώσου τα παλιά ρούχα

Ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου, θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη επίγνωση του ποια ρούχα σου αξίζουν, αλλά και από ποια πρέπει να απαλλαγείς αμέσως. Για παράδειγμα, ένα ξεθωριασμένο μαύρο t-shirt ή ένα κιτρινισμένο λευκό δεν έχουν θέση πλέον στη γκαρνταρόμπα σου. Αν πάλι θέλεις να τα κρατήσεις για συναισθηματικούς λόγους, τότε καλό θα ήταν να τα φοράς μόνο μες στο σπίτι. Από την άλλη, μπορείς να τα δωρίσεις σε κάποιον που έχει ανάγκη από είδη ρουχισμού και να κάνεις την καλή πράξη της ημέρας.
Τόλμησε το layering

Το «παιχνίδι» με τα υφάσματα και τα χρώματα δεν παίζεται μόνο το χειμώνα, αλλά και την άνοιξη και τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού. Εμπλούτισε την εμφάνιση «λευκό t-shirt, τζην» με ένα τζην πουκάμισο ή ένα βαμβακερό με καρό prints, με ένα hoodie ή με ένα blouson jacket (το τζάκετ με γιακά).

Επίσης, θα μπορούσες να δοκιμάσεις το αντίστροφο layering, που περιλαμβάνει τον συνδυασμό ρούχων σε διαφορετικό μήκος. Δηλαδή ένα μακρύ t-shirt με ένα κοντό bomber jacket.
Σήκωσε τα μανίκια

Σκέφτεσαι να αγοράσεις κοντομάνικα πουκάμισα; Αναθεώρησε και σήκωσε τα μανίκια του κλασικού πουκαμίσου σου ψηλά. Πού θα σταματήσεις το στριφογύρισμα; Στον πήχη του χεριού σου κάτω ακριβώς από τον αγκώνα.

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί




Βάλε μαύρη πινελιά στα καφέ παπούτσια

Τι εννοεί ο ποιητής; Προκειμένου να χαρίσεις ρετρό αισθητική στα καλά παπούτσια σου, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι brogues, είτε για monk straps, είτε για οποιοδήποτε άλλο δερμάτινο, βάψε με μαύρη μπογιά, ειδική για δέρμα, τη μύτη του υποδήματος. Άπλωσε μερικές λεπτές στρώσεις βαφής και στη συνέχεια με ένα μικρό σφουγγάρι ταμπόναρε με κυκλικές κινήσεις για φυσικό αποτέλεσμα.

Παρομοίως, μπορείς να προσθέσεις καφέ σκούρα μπογιά σε ταμπά δερμάτινα παπούτσια και μπορντώ σε καφέ σκούρο υπόδημα. Ουσιαστικά, αυτό που κάνεις είναι ένα είδους κερώματος στα παπούτσια σου, ώστε να γυαλίσουν και να αποκτήσουν vintage στυλ.


Ξεφορτώσου τις κάλτσες σου έξυπνα

Το να κυκλοφορείς «ακάλτσωτος», ενώ έξω βρέχει αποτελεί στιλιστικό φάουλ. Το να κυκλοφορείς, από την άλλη, με μάλλινη κάλτσα, ενώ έξω είναι χαρά Θεού, επίσης. Προτού επιλέξεις να φορέσεις ή να μην φορέσεις κάλτσα -να δείξεις ή να μην δείξεις τον αστράγαλό σου στα κορίτσια, που τείνει να γίνει το νέο πιο σέξι σημείο στο σώμα ενός άντρα-, συμβουλεύεσαι τον καιρό.

Αν όλα βαίνουν καλώς και ο ήλιος είναι στη θέση του, φόρεσε κοντές κάλτσες (τα γνωστά σοσόνια) ή τις «αόρατες» κάλτσες (τις φοράς και δεν διακρίνονται από το παπούτσι) με sneakers, trainers και running shoes και ψηλές κάλτσες με κοστούμι. Όσον αφορά στο πώς να κυκλοφορείς ακάλτσωτος χωρίς να χάσεις το στυλ σου, διαβάζεις εδώ.


«Παλαίωσε» τα t-shirts

Συνήθως σου μιλάμε για παλαιωμένο κρασί, ουίσκι ή τεκίλα. Τώρα θα μάθεις πώς υπάρχει και το «παλαιωμένο» t-shirt, εκείνο που δείχνει σαν να είναι παλιό, λόγω της φθαρμένης όψης του και ταυτόχρονα σαν να το αγόρασες μόλις χθες. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι διακρίνονται οι ίνες του υφάσματος.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να πετύχεις αυτό το εφέ. Πώς; Αφήνοντας το t-shirt να μουλιάσει μέσα σε μία γεμάτη λεκάνη με χλιαρό νερό, στο οποίο έχεις ρίξει ένα φλιτζάνι αλάτι και τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Το αφήνεις περίπου για πέντε ημέρες ή λιγότερο, ανάλογα πόσο γρήγορα θα ρουφήξει το νερό.


«Σκίσε» το τζην

Σκισίματα στα γόνατα, στα πόδια, ακόμα και στο τελείωμά τους, όπου αντί για στρίφωμα, έχουν ξέφτια. Τα φθαρμένα ή αλλιώς τα τζην με σκισίματα, έχουν την τιμητική τους και τη φετινή σεζόν.

Πριν στηθείς στο ταμείο για να αγοράσεις ένα, μάθε πώς μπορείς να δημιουργήσεις χωρίς να ξοδέψεις ευρώ, ένα δικό σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι: ένα τζην, ιδανικά ανοιχτόχρωμο, ένα ψαλίδι για τα κοψίματα και ένα ξυραφάκι για τα κρόσσια.


Κάνε το πουκάμισο... jacket

Μπορεί να σου φαίνεται παλιομοδίτικο, αλλά είναι η τάση που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με το καρό και το denim να αποτελούν ως επί το πλείστον τα πουκάμισα που αντικαθιστούν επάξια τα jackets.


Πετρόπλυνε το σκούρο τζην

Το σκούρο μπλε πετροπλυμένο είναι ένα από τα κλασικά τζην, που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και ενδείκνυται κυρίως για τους χειμερινούς μήνες. Μπορεί όμως να φορεθεί άνετα και το καλοκαίρι, αρκεί να γνωρίζεις πώς θα ανοίξεις το χρώμα του. Θα ακολουθήσεις περίπου την ίδια διαδικασία με το t-shirt που σου προαναφέραμε, μόνο που εδώ θα προσθέσεις τρία φλιτζάνια αλάτι στο νερό και θα αφήσεις το παντελόνι μέσα στη λεκάνη για περίπου μία εβδομάδα. Αφού ρουφήξει το νερό, ξεβάψει και μαλακώσει, άφησέ το να στεγνώσει και στη συνέχεια τρίψε το με μία ελαφρόπετρα για να σκληρύνεις το ύφασμα.
Πες «ναι» στην ανταλλακτική ντουλάπα

Λειτουργεί κάπως σαν την ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο και αφού το διαβάσεις το επιστρέφει εκεί που το βρήκες. Αναλόγως πράττεις και στην ανταλλακτική ντουλάπα. Δανείζεσαι από τον κολλητό σου, εκείνον που έχετε πάνω - κάτω τον ίδιο σωματότυπο, ένα ρούχο και εσύ με τη σειρά σου του δανείζεις κάποιο δικό σου. Δύο πράγματα δεν δανείζεις ποτέ για λόγους υγιεινής: παπούτσια και εσώρουχα. Νόμος.
Μετέτρεψε το παντελόνι που δεν φοράς σε βερμούδα

Με τον τρόπο αυτό και το ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας σου πετυχαίνεις και την οικονομία στην τσέπη σου. Εξοπλίσου με ένα καλό ψαλίδι και αφού σημειώσεις με ένα μολύβι σε ποιο ύψος θέλεις να κόψεις το τζην, τη φόρμα ή το υφασμάτινο παντελόνι που δεν φοράς.

Σχετικά με το πώς θα φορέσεις τώρα την καινούργια σου βερμούδα ώστε να μην δείχνεις σαν μαθητούδι, αλλά σαν άντρας που σέβεται τον εαυτό του και την εικόνα του, θα το ανακαλύψεις ακριβώς από κάτω.

 
Top