Από το κοντομάνικο πουκάμισο και το t-shirt με τη V λαιμόκοψη μέχρι το χαβανέζικο πουκάμισο, το λινό κοστούμι και τη βερμούδα. Η αλήθεια είναι ότι η καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα βρίθει δύσκολων όσον αφορά τους συνδυασμούς ρούχων, που είναι έτοιμα να παίξουν κορώνα – γράμματα το στυλ σου, αν δεν γνωρίζεις πώς να τα φορέσεις σωστά.



Εδώ θα επικεντρωθούμε στην κοντή, καλοκαιρινή εκδοχή του παντελονιού, στη βερμούδα/σορτς, στους κανόνες που τη διέπουν και στα κλασικά στυλ της για να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.


Η σωστή γραμμή και εφαρμογή

Ας ξεκινήσουμε από την γραμμή. Το σωστό μήκος θέλει τη βερμούδα να είναι δηλαδή πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με κανονικό ανάστημα γύρω στο 1,75μ. πρέπει να διαλέξει ένα σορτς που να τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο.

Και ας περάσουμε στην εφαρμογή. Ο κανόνας λέει ότι η βερμούδα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενή, ούτε πολύ φαρδιά. Η κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα σου είναι εκείνη η εφαρμογή που οφείλεις στο στυλ και την καλαισθησία σου να επιλέξεις.


Τα κλασικά στυλ βερμούδας


Η chino βερμούδα


Το χρώμα: Από τα κλασικά λευκό, μαύρο, μπλε, χακί, μπεζ μέχρι τα πιο ζωηρά παστέλ ροζ, κίτρινο και μπλε κοβαλτίου.






Η tailored βερμούδα


Το χρώμα: Αυστηρά κλασικό: μαύρο, μπλε, γκρι του πάγου, χακί, μπεζ.

Πώς θα τη συνδυάσεις: Με πουκάμισο, polo μπλουζάκι, σακάκι και σουέντ υποδήματα, από loafers, sneakers μέχρι slip-ons.



Το look που της ταιριάζει: Το smart casual.




Η τζην βερμούδα

Το χρώμα: Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του μπλε ή μαύρο. Τα διακριτικά σκισίματα επιτρέπονται. Το μικρό ρεβέρ στα μπατζάκια επίσης.

Πώς θα τη συνδυάσεις: Με t-shirt, hoodie, bomber jacket, εμπριμέ κοντομάνικα πουκάμισα και sneakers.

Ποιο look της ταιριάζει: Το casual και το athleisure.

 
Top