Καθαρισμός, ενυδάτωση, αντιγηραντική προστασία της επιδερμίδας και των ματιών. Όχι, η περιποίηση του προσώπου δεν είναι γυναικεία υπόθεση, αλλά μία διαδικασία που μας αφορά όλους ανεξαρτήτως φύλου, ώστε η εικόνα μας να είναι υγιής, γοητευτική και όσο πιο νεανική γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.



Την επόμενη φορά λοιπόν που ενώ κάνεις ντους θα πλύνεις το πρόσωπό σου με το σαμπουάν ή αφρόλουτρο, θυμήσου αυτό το κείμενο.
Η βασική περιποίηση προσώπου




Καθαρισμός

Είναι το Α και το Ω για να διατηρήσεις για το δέρμα σου υγιές. Δεν αρκεί λοιπόν να πλένεις το πρόσωπό σου μόνο με νερό ή με το αφρόλουτρο ή το σαμπουάν όταν είσαι στο ντους. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου, πρέπει να εξοπλιστείς και με το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν. Σε γενικές γραμμές, επέλεξε ένα που να είναι ήπιο και να αποτελείται από φυσικά συστατικά, να μην έχει parabens, οινόπνευμα και άρωμα.
Ενυδάτωση προσώπου

Το δέρμα δεν αφυδατώνεται μόνο τον χειμώνα λόγω κρύου, αλλά και το καλοκαίρι λόγω ήλιου και θάλασσας. Συνεπώς, μία καλή ενυδατική προσώπου με φυσικά συστατικά είναι η καλύτερη επιλογή. Λάβε επίσης υπόψιν σου τον τύπο επιδερμίδας σου. Διαφορετική κρέμα χρησιμοποιούν όσοι έχουν λιπαρό δέρμα και διαφορετική όσοι έχουν ξηρό.
Ενυδάτωση ματιών

Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και αρκετά ευαίσθητο -εξού η εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κύκλων, ερυθρότητας και πρηξίματος-, δεν πρέπει να αμελείται η καθημερινή φροντίδα του με μία ειδική κρέμα που να ανταποκρίνεται στην ηλικία και τις ανάγκες σου.
Αντηλιακή προστασία

Η χρήση αντηλιακής κρέμας κρίνεται αναγκαία όλο το χρόνο και πιο εντατικά από την αρχή της άνοιξης και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα.
Η ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου





Απολέπιση

Το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό, ώστε να διεισδύσεις πιο βαθιά στο δέρμα και να boostάρεις την ανανέωσή του είναι η απολέπιση ή αλλιώς scrub. Δύο ή μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, απολέπισε με απαλές κυκλικές κινήσεις το πρόσωπο, επιμένοντας στο λεγόμενο Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Στα σημεία δηλαδή που συγκεντρώνονται τα μαύρα στίγματα.
Μάσκα

Και μετά ακριβώς την απολέπιση, έρχεται η σειρά της μάσκας. Υπάρχει η κλασική επιλογή της κρεμώδους μάσκας με βάση τον άργιλο –κατάλληλη για λιπαρά ή μεικτά δέρματα– ή με λιπαρά οξέα και έλαια –κατάλληλη για ξηρά δέρματα–, που τα αποτελέσματά τους είναι ορατά μετά από μόλις 10-15 λεπτά. Από την άλλη, αν υπάρχουν και τα φύλλα μάσκας, που είναι πιο εύχρηστα και εμποτισμένο με βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία, ικανά να επαναφέρουν τη λάμψη και την υγεία σε ένα θαμπό και κουρασμένο πρόσωπο.
Σέρουμ

Είναι η τονωτική ένεση που έχει ανάγκη στο πρόσωπό σου. Είναι ένα ισχυρό ενυδατικό προϊόν που έχει συμπυκνωμένη σύνθεση με αποτέλεσμα να παρέχει υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης. Διεισδύει σε βάθος στην επιδερμίδα φτάνοντας μέχρι τις κατώτερες στιβάδες και η σύνθεσή του είναι τρεις φορές πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Δεν υποκαθιστά την ενυδατική κρέμα προσώπου, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά μ' αυτήν. Το σέρουμ το χρησιμοποιείς καθημερινά και πάντα σε καθαρό πρόσωπο -σε απολεπισμένο ακόμα καλύτερα- δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.
Η αντιγηραντική περιποίηση προσώπου




Η ρετινόλη

Είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια αντιγηραντικό, καθώς έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων και να προάγει τη δημιουργία κολλαγόνου. Ωστόσο, θέλει προσοχή στη χρήση της, γιατί μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και ερεθισμό, ακόμα και έγκαυμα αν την απλώσεις στο δέρμα και δεν βάλεις μετά αντηλιακό.
Το toner

Είναι ιδανικό για τα δέρματα με τάση για λιπαρότητα. Συσφίγγει τους πόρους, μειώνει την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων, προσφέρει ματ αποτέλεσμα, απομακρύνοντας τη γυαλάδα.
Η κρέμα νυχτός

Δεδομένου ότι το βράδυ, όσο κοιμόμαστε ο οργανισμός αναδομείται και η επιδερμίδα αναπλάθεται, μία ειδική κρέμα νυχτός συμβάλλει στην επιβράδυνση ή στην λείανση των σημαδιών της γήρανσης.

 
Top