Το Maranello βάζει όριο στην παραγωγή τους για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητά τους.

Μπορεί το ενδιαφέρον για μοναδικά μοντέλα της Ferrari ολοένα και να αυξάνεται, όμως η εταιρεία από το Maranello ανακοίνωσε πως θα περιορίσει την παραγωγή τους σε 2 με 3 ανά έτος, αφενός για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα τους και αφετέρου γιατί η γραμμή παραγωγής δεν έχει τη δυνατότητα για περισσότερα οχήματα.

Μιλώντας στο Autocar, ο υπεύθυνος marketing της ιταλικής φίρμας Enrico Galliera δήλωσε πως τα one-off μοντέλα έχουν τη μακρύτερη λίστα αναμονής η οποία σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 4 και 5 ετών.





Το να παραγγείλει κάποιος ένα μοναδικό αυτοκίνητο από την Ferrari δεν είναι μια απλή διαδικασία καθώς εκτός από το αυξημένο κόστος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, χρειάζεται να ανήκει σε μια κλειστή κοινότητα των πιο ξεχωριστών πελατών του Maranello η οποία απαριθμεί περίπου 250 μέλη.

Όπως αναφέρει ο Galliera: «Ο πελάτης δεν αγοράζει απλά ένα μοναδικό αυτοκίνητο αλλά τη μοναδική εμπειρία του να συνεργαστεί με τους σχεδιαστές στο project».



Η τελευταία δημιουργία της Ferrrari ήταν η P80/C, ένα υπεραυτοκίνητο πίστας βασισμένο στην αγωνιστική 488 GT3, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί η ανοιχτή SP3JC βασισμένη στην F12 tdf με διαφορετικό αμάξωμα.

Σύμφωνα με τον Enrico Galliera, τα περισσότερα μοναδικά μοντέλα χρειάζονται 18-24 μήνες για την ολοκλήρωσή τους, όμως η περίπτωση της P80/C ήταν διαφορετική καθώς το project σχεδιασμού και εξέλιξης κράτησε περίπου 3 χρόνια!

 
Top