Το να κάνεις τα σγουρά μαλλιά να δείχνουν όμορφα είναι μια απ' τις πιο δύσκολες αποστολές της προσωπικής σου περιποίησης.


Αν τα μαλλιά σου είναι ένα ατέλειωτο βουναλάκι από μπούκλες, αν συχνά εύχεσαι να είχες γεννηθεί αλλιώς, μ' ένα κεφάλι που να παραπέμπει λιγότερο σε ζούγκλα, αν κάθε φορά που μακραίνουν λίγο παραπάνω ή βαριέσαι να τα φτιάξεις γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος, μην τρελαίνεσαι. Τα σγουρά μαλλιά σου έχουν «ψυχή», αρκεί να ξέρεις πώς να τους φερθείς.
Χρησιμοποίησε τα σωστά υλικά

Το ξέρεις ήδη αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Το σγουρό μαλλί δεν κάθεται καλά χωρίς λίγη βοήθεια από τα κατάλληλα προϊόντα styling και τους κατάλληλους χειρισμούς. Δεν αρκεί να απλώσεις το κερί, πρέπει να το κάνεις σωστά σ' ένα κατάλληλα προετοιμασμένο κεφάλι. Αρχικά χτενίσου απαλά για να τα ξεμπλέξεις και να τα αποσυμφορήσεις από τους όποιους κόμπους, οι οποίοι αν παραμείνουν και μπλεχτούν κι άλλο, κάποια στιγμή αρχίσεις να τραβάς τα μαλλιά σου- κυριολεκτικά και μεταφορικά- κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το θύλακα της τρίχας.

Όσον αφορά στο styling, όλα εξαρτώνται από το πώς θες να δείχνουν οι μπούκλες σου. Για πιο αυστηρό, άκαμπτο λουκ, επενδύεις σε ένα ειδικό κερί. Το προτιμάς πιο ανέμελο; με όγκο; Εφάρμοσε σπρέι αλατιού, το οποίο θα δώσει κράτημα χωρίς να σε βαρύνει.


Ο παράγοντας σαμπουάν

Τα κατσαρά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν και να δείχνουν γρήγορα απεριποίητα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η αφυδάτωση τα κάνει ακόμα χειρότερα. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως το πολύ συχνό λούσιμο δεν ενυδατώνει τα μαλλιά όπως αυθόρμητα θα σκεφτείς, γιατί τα σαμπουάν απογυμνώνουν την τρίχα από τη φυσική λιπαρότητα που χρειάζεται. Οπότε, τι κάνεις; Αρχικά ξεκινάς να λούζεσαι μέρα παρά μέρα αντί για καθημερινά και πάντα μ' ένα σαμπουάν ειδικό για σγουρά μαλλιά. Πριν το αγοράσεις, ψάξε για τη λέξη antifrizz στη συσκευασία.


Μαλάκωσε τα

Για τον ίδιο λόγο που πρέπει να εφαρμόζεις λιγότερο σαμπουάν- δηλαδή για να μην ξεραίνεται/φριζάρει η τρίχα- θα ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς conditioner. Το σγουρό μαλλί το έχει ανάγκη. Μετά το λούσιμο λοιπόν, πέρνα λίγο μαλακτικό από τα μισά του κεφαλιού και κάτω, άφησέ το 2-3 λεπτά να ενεργήσει και ρίξε νερό.


 
Top