Τα λόγια είναι φτηνά. Το να καταλαβαίνεις τα σημάδια είναι ανεκτίμητο.


Κάθε επιτυχημένος άντρας με αυτοπεποίθηση γνωρίζει τα βασικά: Πόσο διαρκεί το eye contact, πώς να κάνει τη σωστή χειραψία και ότι ποτέ δεν πρέπει να χασμουρηθεί στο πρόσωπο του αφεντικού του. Αλλά τι γίνεται με τη γλώσσα του σώματος; Τα μη λεκτικά σήματα που εκπέμπει το σώμα σου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία, είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι. Ορίστε λοιπόν 10 σημάδια που πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι διορατικός και αποτελεσματικός.

Πώς θα εκτονώσεις μια διαφωνία



Είτε πρόκειται για έναν εκνευρισμένο συνάδελφο είτε για έναν οργισμένο μεθυσμένο το ιδανικό είναι να «πας με τα νερά του». Ιδανικά στάσου στο πλάι του και μη διαφωνείς πολύ με τις κινήσεις του.


Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σε υπολογίζει

Είναι πολύ απλό: Κοίτα τα πόδια του. Αν σε κοιτάζει face to face αλλά έχει γυρίσει και το σώμα του προς εσένα -δηλαδή- οι μύτες των ποδιών σε «δείχνουν», τότε είσαι σε καλό δρόμο. Αν πάλι όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς κάποια πράγματα.


Πώς θα καταλάβεις ότι σου λένε ψέματα


Υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες αντιδράσεις στο πρόσωπο κάποιου που προδίδουν ότι δεν λέει την αλήθεια. Όταν ανοιγοκλείνει γρήγορα τα μάτια του σημαίνει πως το μυαλό του δουλεύει «υπερωρίες» προκειμένου να φτιάξει μια πιστευτή ιστορία, όπως επίσης και το να ξύνει τη μύτη του. Αυτό μάλιστα μπορεί να συμβεί ακόμη και γιατί θέλει να κρύψει το στόμα του. Επίσης, οφείλεις να προσέχεις και τα χείλη του άλλου: Όταν τα σφίγγει ή τα δαγκώνει ή ακόμη και αν κάνει διάφορους άλλους μορφασμούς με αυτά, τότε κάτι δεν πάει καλά.


Πώς θα αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου


Μπορεί να ακουστεί κάπως παράξενο, αλλά ερευνητές από το Havard υποστηρίζουν πως η αυτοπεποίθησή σου μπορεί να ανέβει αρκετά εύκολα. Χρειάζεται να πάρεις για μερικά λεπτά μια όρθια στάση σώματος, σχεδόν επιδεικτική, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, το στήθος προς τα έξω και το κεφάλι υπερήφανα υψωμένο ελαφρώς προς τα πάνω. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει την τεστοστερόνη σου και θα σου δώσει σιγουριά για τον εαυτό σου. Απλά φρόντισε αυτό να το κάνεις κάπου που δε θα σε βλέπει κανείς. Και αντιλαμβάνεσαι το γιατί.


Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος αισθάνεται άβολα

Υπάρχουν οι προφανείς ενδείξεις όπως το να ιδρώνει, να αναζητά μια έξοδο ή ακόμη και να ξεσπά σε κλάματα. Αλλά υπάρχουν και κάποια πιο δυσδιάκριτα σημάδια που έχουν να κάνουν με τη «συρρίκνωση» του σώματος. Ένα από αυτά είναι το να κρατά κάποιος το ποτό του πολύ κοντά στο σώμα του και συγκεκριμένα στο στήθος του, και ένα άλλο όταν έχει τα πόδια του «σταυρωμένα».


Πώς θα καταλάβεις αν πραγματικά της αρέσεις

​Ας είμαστε ειλικρινείς, ο πραγματικός λόγος που ξεκίνησες να διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι ακριβώς αυτός, οπότε ας μπούμε κατευθείαν στο «ψητό». Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές πολύ χαρακτηριστικές κινήσεις των γυναικών και την ερμηνεία τους.

Ένα παρατεταμένο βλέμμα= «Μου αρέσει αυτό που βλέπω»
Φτιάξιμο μαλλιών, ίσιωμα ρούχων= «Ξέρω ότι με τσεκάρεις»
Άγγιγμα χεριού= «Δοκιμάζω τα όριά σου και ενδεχομένως θέλω να δω αν θα ανταποδώσεις»
Κοίταγμα σε άλλη κατεύθυνση ενώ ασπάζεσαι/ αγκαλιάζεις/αγγίζεις= «Συγγνώμη φίλε αλλά δεν είμαι σε τέτοια φάση»
Διακριτικό χαμόγελο χωρίς να ανοιξει το στόμα= «Θέλω να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα»
Διπλωμένα χέρια στα πλευρά= «Νιώθω ανασφαλής ή βαριέμαι»
Διπλωμένα χέρια στους δικέφαλους= «Δεν θέλω να σου μιλήσω καθόλου»

Φυσικά σε όλα αυτά θα πρέπει πάντοτε να προσθέσεις διάφορες συνθήκες, όπως το πού βρίσκεστε, τι έχει ειπωθεί πριν και ασφαλώς την προσωπική προϊστορία που έχεις με κάποια.


Πώς θα «διαβάσεις» μια χειραψία

Ποτέ πολύ αναιμική αλλά ούτε και αρκετά σφιχτή και ασφαλώς ποτέ με ιδρωμένα χέρια - ok, αυτά είναι τα βασικά και τα γνωρίζεις. Δώσε βάση όμως στο που «κοιτάει» η παλάμη του άλλου. Αν είναι στραμμένη προς τα κάτω σημαίνει πως επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να ασκήσει εξουσία και κυριαρχία επάνω σου. Αν συμβαίνει το αντίθετο τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αδύναμο και υποχωρητικό τύπο. Φρόντισε η δική σου χειραψία να βρίσκεται κάπου στη μέση.


Πώς θα καταλάβεις αν μια αγκαλιά είναι γνήσια



Βασικά έχε το νου σου για το «ελαφρύ» χτύπημα. Αν κάποιο άτομο σε «χτυπήσει» ή ακόμη και σε χαϊδέψει αρκετές φορές σημαίνει πως είναι μπερδεμένο ή απλά θέλει να ξεμπερδεύει με τη σωματική επαφή. Σε κάθε περίπτωση οφείλεις να το σεβαστείς.


Πώς να κάνεις εντύπωση όταν μιλάς


Είναι -κυριολεκτικά- στο χέρι σου. Η παλάμη και τα δάχτυλά σου αποτελούν αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «δείκτες εμπιστοσύνης». Όσο περισσότερο τα δείχνεις τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να σε πιστέψουν - μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει πως αν χρησιμοποιείς χαρακτηριστικά τα χέρια σου την ώρα που μιλάς τότε είναι πιο πιθανό οι άλλοι να θυμούνται αυτά που λες.


Πώς θα δείχνεις σοφότερος

Yπάρχει μια χειρονομία που αρκεί για να μεταδόσεις «σοφία» ή τουλάχιστον να το κάνεις να φανεί έτσι: η «πυραμίδα». Κάνοντας αυτή την κίνηση και ενώνοντας τις άκρες των δακτύλων σου, φαίνεσαι αρκετά κοινωνικός, έξυπνος και κερδίζεις σεβασμό. Δεν με πιστεύεις; Δες μερικά βιντεάκια με τον Barack Obama και θα καταλάβεις.


 
Top